Hatalmas év végi buli az Őzikében

Az élő klub definíciómat már ismeritek. Akkor írtam róla, amikor szerb vendégünk volt Az élő klub definíciója – YU1WJ Goran látogatása. Most is volt egy külföldi vendégünk EA5IGV Manuel személyében, akit magyar felesége kísért el 28-án a klub Őzike úti QTH-jára. Szerencséje volt, szerencsénk volt, hogy éppen ekkor látogattak Budapestre. De szerencse ez? Nem biztos, hogy csak az.

Manuel azt írta, és most csütörtökön személyesen is elmondta nekünk, hogy a BFRK klub honlapjához hasonlót nem nagyon talált Budapesten. Ennek nagyon sok összetevője lehet. Az első, hogy nagyon jól elkészített lap ez már régen. Nyugodtam dicsérhetem, mert ebbe én is csak belecsöppentem. Manuel-ék otthon elhatározták, hogy ezt a klubot szeretnék meglátogatni, és csütörtök délelőtt, ahogy ígérték meg is érkeztek. EA5IGV évekig katonaként szolgált a műszakiaknál, ma kamion sofőr.

Folytatás

FeldHell QSO nélkül is kiválóan éreztük magunkat

Az ember olykor csalódik. Ez nem üdvös állapot, hisz szomorúsággal jár – ám ha az egyén hajlandó felülemelkedni a saját bánatán könnyedén rájöhet, hogy a csalódás egyben lehetőség is. Megmutatja, mit és hol rontottunk el, s ebből tanulni lehet. Nekünk a russian good digital morning nem jött be – de nem a HTG-1-es műszaki hibája, hanem az egyszerű érdektelenség okán. Jelesül arról van szó, hogy a megadott időben az amateurtársak kilencvennyolc százaléka RTTY-ban nyomult, míg a maradék két százalék az MT63-at és az Oliviát részesítette előnyben. FeldHell tehát nem volt, de mi így is kiválóan éreztük magunkat, amelyről Andrea, klubtársunk – egyben kisleányom – vágott össze egy remek filmet. (Lásd a cikkben.)

Munkában a hajnali műszak – jobbról-balra HA5DON, HA5IKS és HA5CBM

Folytatás

FeldHell bőségszaru N4SPP Frank-től

Minden, ami FeldHell – egy mondatban talán így foglalható össze legtömörebben Frank Dörnberg oldala. Persze N4SPP hívójelű amerikai amateurtársunk remek digitális kikötője messze gazdagabb, ám most mi csak az említett részre hívjuk föl a nagyérdemű figyelmét. (Tudjuk, mostanában sok a FeldHell, de mentségünkre szolgáljon, hogy az aktivitásra készülve ebben a lázban égünk. Persze olykor igyekszünk mást is adni – mint például a minap, amikor HA4AA András a MRASZ főtitkárát, HA7PL Dallos Lacit mutatta be nektek egy remek és nagy sikerű írásban.)

Van hangja…

Folytatás

Működik a HTG-1-is!

HA5IKS Pistivel oda-vissza lepróbáltuk, s eddig úgy néz ki, működik a HTG-1-es FeldHell masina. A minap 80 méteren tettünk egy kísérletet olyformán, hogy visszahallgattuk magunkat egy külföldi, internetre kötött vevőn. Az adóágba be kellett iktatni egy leválasztó transzformátort s a földelés sem árt azért, hogy az R-130M ne gerjedjen be. Reméljük, a december közepi orosz aktivitásig (s az ideje alatt sem) már nem jön közbe semmi váratlan probléma. Az alábbi film az első éles tesztet jelzi, ahol már kompromisszumok nélkül lehetett megküldeni az R-130M-et. 🙂

Ha kérdésed van, örömmel fogadjuk itt vagy a szokott privát csatornákon.

 

Baráti 73!

 

HA5IKS Pisti

és

HA5CBM Miklós

Military Szakosztály