Good digital morning – azaz kelj korán és digizz a decemberi szombatokon

RDRC invites fans of digital radio every Saturday of December to meet and spend with us Good DIGITAL morning. We offer this activity from 03:00 to 09:00 UTC. We recommend using HF bands from 80 to 10 meters, depending on the propagation on them.

Izgalmas játékra invitálja az amateurtársakat a Russian Digital Radio Club. Mint a meghívójukból kiderül, az RDRC idén decemberben is megrendezi a szokásos Good digital morning aktivitást. Alább tájékoztató jelleggel közöljük a feltételeket. Ugyan a kezdés riasztóan korai lehet, de egyrészt nem kötelező hajnalban ébredni, másrészt egyszer-kétszer kibírja az ember lánya-fia, ha mégis korán kel. Külön előny, hogy nem szükséges beszélni csak a billentyűket nyomkodni, így a kis lakással bíró hobbista úgy üzemelhet, hogy közben nem zavar senkit.

Nothing can be better than a Saturday morning, held in a good campaign. See you on the air, 73!

azaz más szavakkal

Ничто не может быть лучше утра субботы, проведённого в хорошей кампании. До встреч в эфире, 73!

Az RDRC évek óta minden decemberben megrendezi a Good digital morning aktivitást. Az eseményre a hónap szombatjain kerül sor UTC-ben hajnali 03.00 reggel 09.00-ig. A frekvenciák a szokásos, az IARU által javasolt digitális részekre esnek nyolcvan és tíz méter között.

• December 2. SSTV, MT63, T10, SIM31
• december 9. SSTV, MT63, THROB, ROS
• December 16. SSTV, THROB, HELL, SIM31
• december 23. SSTV, THOR, OLIVIA, ROS
• december 30. SSTV, CONTESTIA, DOMINO, THOR

A frekvenciabeosztás itt érhető el: Link

A naplózott összeköttetésekről nem kell külön jelentést készíteni, de arra jók lesznek, hogy az RDRC által jegyzett egyéb programok révén összejöjjön a kellő számú QSO a szervezet által adott diplomához. Ha valaki a random helyett az előre levajazott találkozókat részesíteni előnyben, akkor neki a RDRC fórum chat-szobája javasolható, melyet a rdrclub.lan23.ru címen lehet elérni. De szintén szondázhatóak a hamspots.net vagy az on4kst.org ismert oldalai is.

Találkozzunk a sávokban FeldHell, Olivia, MT63 vagy a többi, az aktivitáson elfogadott üzemmódban! Mutassuk meg mentül többen, hogy a JT65-ön és a legújabb csodákon túl is van élet az éterben. 🙂 Természetesen ha összejön, mi is ott leszünk – talán nem a PC-vel, hanem valamelyik antik masinánkkal… 🙂

 

Baráti 73!

 

HA5CBM

Miklós

Military Szakosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .