Így tartsd karban az R-142-őd!

A HA5KDR csapata roppant fontosnak ítéli, hogy mentül több tudást megosszon. Reményeink szerint a célközönségben természetesen nem csak a gyűjtők, hanem a szimpla érdeklődők és egyszeri’ kíváncsiak is ott szerepelnek. Az alábbi két anyagot – mondhatni szokás szerint – HA5TBN Dani szkennelte be dezsavűben’, majd HA2TO Árpi pédéefesítette’. Egyiküknek sem lehetünk eléggé hálásak az elvégzett feladatért.

Ez egy integrált rádióállomás… 🙂

HA5TBN Dani belecsapott a lecsóba – amit jól jelez, hogy immár szinte mindent (kommutálás és kezelés) tudhatunk a Magyar Honvédség hadrendjéből kikerülőfélben lévő R-142-es állomásról. A leváltott technika természetesen nem öreg technika, pláne holmi szemét kategóriába eső lomhalmaz, hanem nagyon sokak által vágyott eszközpark. Hiszen dolgozott ott egy-egy R-130M, R-123M és R-111 (utóbbiból rögvest kettő példány), továbbá egy repsávos R-809M2 is. És akkor még az elegáns dipól- és vertikális antennákról, a strapabíró macskalétrákról és az egyéb (pl. vörösen világító ADÁS TILOS!) blokkokról egy szót sem ejtettünk. 🙂

Mivel mi tényleg komolyan gondoljuk a gyűjtők “ápolását”, érthető, ha igyekszünk a birtokunkba került anyagokat a lehetőségekhez mérten megosztani. Ezúttal szintén HA5TBN Daninak – és HA2TO Árpinak a konvertálásért – tartozunk köszönettel. Szeretett klubtársunk most az R-142 karbantartási utasítását osztja meg veletek, s mintegy ráadásként mellé tette a Videoton KS-20-as híradó konténerének leírását is.

Vigyétek, töltögessétek szabadon – pusztán egy kérésünk akad: ha tovább adjátok, akkor hivatkozzatok ránk. Ez ugyanis a tisztesség minimuma.

Ja! És igen, az anyagot itt, a lap alján lelitek meg. 🙂

73!

a HA5KDR kollektívája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .