R-111 és R-123M – R-111 and R-123M technical description

Below is a description of R-111 and R-123. Free to download. There are no “bugs” and other links – from amateur to amateur. Previously: sercey, tube R-107, R-106military telecommunications pocketbook and radio traffic instructionmilitary radio technology from 1941, R-104 diafilm, R-1250 and military alkaline batteries. Some Hungarian, some Russian books. But the point is understandable. We love it – good reading. If you are interested in the pdf version, write an email address as soon as we know it. (Posts bottom.)

—————————————————-

Mivel közeleg a hosszú hétvége, ezért úgy döntöttünk, adunk két szép olvasnivalót a négy napra. Igaz, orosz anyagot nyújtunk, de a lényeg és a kapcsolási rajz azért kisilabizálható belőle. Töltögessétek, nézegessétek – ha meg hibás a rádiótok, javítgassátok ezt (is) felhasználva.

Az adatok djvu-ból PDF-be történt konvertálásáért ismételten HA2TO Árpinak tartozunk köszönettel!

A gyűjtés egyik alapja az idegen nyelvek ismerete. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy anyanyelvi szinten bírjuk például a kandzsikat – de az szerintünk igen is elvárható, hogy ha valaki a japán katonai lomhalmok iránt érdeklődik, ne keverje össze a ラジオ放送 (sender) és ジャミング (empfanger) jelentését. 🙂 E logika mentén a “peredács” vagy a “na prijom”, esetleg a “gromkoszty” vagy a “pjolosza” feloldása szintén jó, ha ismert az olyan ápolt előtt, aki a szovjet katonai rádiók felé kíván orientálódni. Az alábbi két anyag orosz nyelvű. Persze jogos lehet(ne) a kérdés, miért nem magyar? Hát csak és mert. Továbbá toronyóra sincs lánccal, így ez a digitális kikötő is csak egy ütet’ taplót ér. 🙂

Mivel az örök elégedetleneket nem mi fogjuk kiszolgálni, ezért ők bátran lapozzanak – viszont az egyszeri gyűjtő azért is hálás, ami már amúgy megvan neki esetleg. Mi az utóbbiak felé nyitunk. 🙂

Tessenek tehát tőttögetni’: R111_kezikonyv és R123_kezikonyv.

 

Baráti 73!

 

HA5CBM

Miklós

Military Szakosztály

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .