Izland is bővített 70 MHz-en!

Újabb jó hír érkezett a négy méteres amateursáv világából! A minap ugye megírtuk, Norvégia tárta ki a kapuit a kollégák előtt – most pedig Izland tett egy lépést a szabadabb, teljes sávszélességű világ felé!

HA7AA 4 méteren – forog és a koax sem akad bele semmibe… 🙂

Zajlanak az események négy méteren! Kinyitott Izrael, megszületett az első hazai 4X4 viszonylatú QSO, és amit itt írtunk, már kedvezőbbre módosult. Most a 70mhz.org oldalon át Izlandról futott ne az örömteli hír, mi szerint október 9-től az eddigi 70,200 helyett 70,250 MHz-ig dolgozhatnak az ottani amateurtársak. A helyiek egyébként 2010. február 19-én kaptak jóváhagyást a szegmens használatára, s azóta voltak lekorlátozva kétszáz kilociklusra. A hozzáférésük a hazai viszonyokhoz hasonlóan másodlagos, de nem tíz, hanem száz Watt a felső teljesítményhatár. További újdonság, hogy az egyének nem egy, hanem két esztendőre kapnak automatikusan engedélyt. Még egy apróság: a TF1VHF 70,057 MHz-en továbbra is kiválóan működik – füleljétek, hátha halljátok Ti is! 🙂

 

Baráti 73!

a HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .