R-130 Hangoló és ami mögötte van – HG6PTZ Tamás Om írása

Üdv, Dr Om’s!

Jó játék mikor az Om egy másiktól kisegítés képen kap kölcsön egy “lomot”.
Jó mert olyan gyermeki lelkesedést vált ki amit már cirka harmincöt éve nem érzett. A “lom” amúgy sokaknak ismerős lehet – hiszen az nem más, mint egy R-130 katonai adó-vevő hangoló egysége, amely egy Sun SDR2 Pro-t fog kiszolgálni.

R130 Belső, mert kívülről mindenki ismeri 😀

Folytatás

Amerikai tankrádiók HA8BDE Dénes Om tollából – I. rész

Dénes Om ezúttal a nagy víz túlsó felén gyártott harckocsik rádióit mutatja be. Az anyag természetesen itt sem lesz totál teljes (ahhoz leginkább “oda” kellene születni), de messze bővebbnek bizonyul, mint a tegnapi olasz ismertető. Igaz, erről kétségtelenül többet lehet olvasni, így a kutatómunka is egyszerűbbnek bizonyult. Ám kár lenne szem elől téveszteni, azért erről sincs fönt “minden” a neten. 🙂

110

Sherman M4 harckocsi

Folytatás

Olasz harckocsirádiók HA8BDE Dénes tollából

Ahogy az ókori rómaiak emlegették: varietas delectat, azaz a változatosság gyönyörködtet – ennek jegyében újfent teszünk egy aprócska kitérőt az MKH vonalából, s ezúttal a taliánok rádiótechnikáját vesszük górcső alá. Természetesen a magyar irány is folytatódik majd, de bátran elhiheti bárki, a kutatómunka nem egyszerű feladat, így idő kell hozzá. Alant tehát HA8BDE Dénes Om szokásos remek színvonalú dolgozatát olvassátok. Saját bevallása szerint is nyúlfarknyi az anyag, de amit talált, azt szeretettel nyújtja át. Közben jelezzük, mi magunk is belefutottunk egy olyan – igaz, jelenleg csak töredékekben elérhető – másolatba, amely a magyar kézbe adott német eredetű harcjárművek kommunikációs berendezéseit taglalja. Ha nem jön közbe semmi, hamarosan ezt a csekélységet is megosztjuk veletek.

101

A Magyar Királyi Honvédségnél is rendszeresített olasz Ansaldo parancsnoki kisharckocsi keretantennával

Folytatás

Szépen sorban – íme az R/7a

Mint tegnap is jeleztük, az R/7 esetében csöppet ráz a pálya. Itt van például az R/7a, ami kissé más – ám hogy konkrétan mennyire, azt a minapi cikk nyomán döntse el ki-ki maga… 🙂 Amúgy jó móka és nem utolsó látvány lenne egyszer a megmaradt R/7-es lomhalmokat legalább egy fénykép erejéig összegyűjteni – ha másért nem azért, mert ott jobban kijönnének a különbségek, mint itt írásban.

R7a-02

A HTI könyv alapján a fotón egy R/7a állomás látható

Folytatás

Egy kis kitérő 1945-47 környékére

Az alábbi idézetek egy készülő, s a hazai katonai rádiófelderítés szempontjából is rendkívül érdekes tényeket felvonultató könyv lapjairól származnak. Ha minden jól megy, a mű még idén nyomdába kerül. Szerzője Dávid Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előadója – akinek ez úton is hálásan köszönjük, hogy bizonyos részeket elsőként honlapunk közölhet. A magyar katonai titkosszolgálatok megszervezése – A HM Katona Politikai Osztály szervezete, feladata és működése, 1945-1947 között című doktori disszertáció a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Interdiszciplináris Doktori Iskola „Európa és a magyarság a 18-20. században” Doktori Program részeként született.

Az 1945-47 között működő Magyar Honvédség RV-202-es (RV- azaz rádióvevő) készüléke, amely valójában egy BC-348-as amerikai rádió. A berendezés működőképes, de fontos megjegyezni, 1945-ben belül kissé átalakították.

Folytatás

Szépen sorban – íme az R/7

Bevalljuk őszintén, itt kissé rázni fog a pálya. Hogyne tenne így, hiszen mit tekintünk R/7-nek? Ugyan öröm, hogy “ebből” a készülékből viszonylag sok maradt, de ugyanakkor zavart is támaszt a sok R/7. E sorok írójának például kapásból van kettő, ami még véletlenül sem hasonlít a másikra, mégis mind a hetes család tagja. (A téma kapcsán rögvest utalnánk is a már bemutatott R/7E rádióállomásra, amelyet a királyi ejtőernyősök használtak.) Olyan ez, mint az R-107 family – a sima, a T és a T02 még csak-csak egyre hajaz, de az M már teljesen más, pont, mint ahogy ama nagy könyvben meg van írva. Az ugrókódos kijelzője pedig olyannyira egyedi a katonai rádiók között, hogy nem tudunk más efféle lomhalomról.

R7a-terepjáró01

A HTI könyve szerint ez egy R/7 🙂 gépjárműbe építve

Mivel ma már nem élnek azok, akik az MKH rádióit tervezték vagy a leírásokat készítették, csak találgatni lehet, mi miért lett az, ami. Itt mindenesetre maradunk az 1943 elején született HTI (Magyar Királyi haditechnikai Intézet) könyv adatainál. Így ha vitatkozni támad kedved, azt ne velünk tedd, hanem azokkal, akik e sorokat anno lejegyezték. Folytatás

Szépen sorban – íme az R/6

Folytatva a Magyar Királyi Honvédség rádióállomásait bemutató sorozatunkat ezúttal az R/6 érkezik. (Befut a többi is, türelem… 🙂 ) Fontos megjegyezni, jelenlegi ismereteink szerint bár hatszáznegyvenegy darabot gyártottak belőle, mindössze egy biztos de romos valamint egy “hírek szerint” megmaradt példányt ismerünk, illetve akad egy magában álló generátorszekrény is valahol az országban. Elkeserítően kevés, pláne, hogy fotónk sincs a túlélt készülékekről – így aki tud ilyen lomhalomról vagy bármilyen alkatrészéről, kérjük, értesítsen és küldjön fényképet, hogy mások is láthassák ezt a különleges masinát.

R6

De jó lenne, ha nem csak egy “pár” maradt volna belőle…!

Folytatás

Vannak még csodák

Az amateurtárs kérésére a neveket megváltoztattuk, ám a sztori váza úgy igaz, ahogy itt le lett írva.

Az ember a kislányával beszélget, aztán váratlanul felbúg az elavult okostelefon a zsebében. Villanylevél érkezett, benne üzenettel. X amateurtárs írta, aki egy Budapesttől kellően messze fekvő “Keravill” (lásd bővebben) vezetője. Arról érdeklődik, fölizgat-e a mellékelt pár fotó? Először viccre vagy vaskos tréfára gyanakodtunk, aztán amikor szerda este a kézikocsin toltuk ki a külső D-12-es vállalati raktárból a FuG10Sk köré épített dög nehéz miskulanciát, akkor ráébredtünk, hogy ez itt kérem tényleg maga a valóság. A másik meglepetés akkor ért, amikor a minap bemutatott – és akkor egyedinek gondolt – keretes FuG10 vevő párja is a vállalati autó pocakjába került. A német eredetű lomhalom ugyan nem az Ek3 verzió, “csak egy sima” Ek, de szerintem egyik ápolttársunk sem rugdosná le az ágya széléről, ha kellő ár/érték arányban hozzájuthatna.

61ce5b99-19f2-4bc2-96c3-303327cbc0dc

HA8BDE Dénes Om gyors meglátása szerint ezt látjuk a képen: 1947 április előtt az ideiglenes rádióhálózatot FUG 10 -es részberendezések alkalmazásával oldották meg. 1947. április 25-én Koós Imre a KM III. főosztály új vezetője, előterjesztést tett a repülőterek rádióhálózatának végleges kiépítésére. A Philips nyerte el az adó-vevő berendezések szállítását, a FULMEN  nyolc darab ötszáz Wattos irányadó állomás szállítására kapott megrendelést, amit 1948 júniusáig teljesített. Szerintem ez a készülék az említett (MASZOVLET) repülőtéri ideiglenes rádióhálózat része lehetett.

Folytatás