Friss hírek a négy méter világából…

Nem nagy cikk, de hír jó: szerencsére ismét többen lehetünk négy méteren!

R-313M2 és az R-130M hangolója 70 Mc/sec-on üzemeltetve. Meglepő módon a nyolcvan méteres dipólon is jól szólt a Hörmann jeladója… (HA9HAF9A)

Egyik kedvenc oldalunk a 70mhz.org – no és a HAmatőr fórum, ahol ezzel a témával “is” foglalkoznak. Igaz ami igaz, az angol kikötő nem frissül gyakran, de ha jön hír, az általában jó. Most éppen azt írja a szájton Norman, azaz 5B4AIE, hogy a ciprusi amateurtársak másodlagos alapon 69,9–70,5 MHz között állandó hozzáférést kaptak a négy méteres sávhoz. A teljesítmény legfeljebb négyszáz (400) Watt lehet – ami ugye pont a negyvenszerese annak, amit nekünk jóváhagyott a hivatal. No de ez mindegy is, ne keseregjünk, hiszen Ausztriában vagy a franciáknál meg pont egy nagy nulla a lehetőség, így onnét nézve mi a Kánaán lakói vagyunk. 🙂

A hetven megáról nagyon sokat írtunk már – így aki tájékozódni szeretne, olvasson vissza itt meg mondjuk itt.

E sorok írója amúgy már látott 5B CQ-t a sávban, csak sajnos a jeladás visszafelé nem ment a bődületes nyolc Wattos teljesítménnyel. De félre bánat, félre bú, búsuljon a Marabúúúúúúúúú…

Majd egyszer csak összejön! 🙂

73!

a HA5KDR kollektívája

  1. Sziasztok,nem lehetetlen,innen az ország nyugati szegletéből is sikerült,igaz az általam nem mindig favorizált FT8 módban,érdemes rákukkantani. Itt 4/5 ele G0KSC duobander antennával /6-4m/,ME4T-pro konverterrel. Ez lett a 43. DXCC 4 méteren.
    Sok sikert Tibi /HA1WA /HG1W member/ JN87IH

  2. Szia Tibi!

    Gratulálunk!
    Többször hallottuk az utóbbi időben, de sajnos visszafelé nem sikerült. De nem adjuk föl! 🙂

    73!

    Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .