Kis segítség az R-107M javításához…

Korábban már nem egyszer értekeztünk az R-107 családról. Túl azon, hogy két méteren is használtuk, többféle tápot ismertettünk hozzá meg volt vele FeldHell kísérletünk is. De ezen túl bemutattuk az “M” változat bumáskáját és a sima csövest is. Most az R-107M azon részével foglalkozunk, amely – de talán ne szaladjunk ennyire előre…

A minap felhívott bennünket egy idősebb úr Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, s közölte, odaadná a klubnak szerény – és ami legalább ilyen fontos – működőképes gyűjteményének féltett darabjait. Azt is közölte, ha esetleg kap cserében egy kisebb méretű vevőkészüléket, akkor azt elfogadja, de ha nincs ilyenünk, így is jó.

Nekünk ne lenne ilyenünk? Hát persze, hogy akad. 🙂

Na, a lényeg annyi, hogy a februárban a külső D-1-ből hozott kollekcióban akadt egy R-326-os berendezés is, melyet nemrégiben elfuvaroztunk HA5AJR Ábelhez átfésülés céljából. Ábel aztán kért valamit cserében – jelesül az R-107M leggyakrabban meghibásodó egységének, azaz e lomhalom automata antennahangolójának a leírását. Mivel úgyis kifotóztuk, gondoltuk, megosztjuk veletek. Nem túl acélos a bevitel, de cserében így is szépen olvasható – és ennek nyomán érthetővé válik, mi miért történik a nehéz vasban.

Jó letöltögetést!

73!

HA5CBM

Miklós

Military Szakosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .