Szombati klubnap

Időnként előfordul, hogy szombati napon is tartunk klubnapot az Őzike utcában, a most hétvégén is így tettünk. A létszám nem volt nagy, viszont mindenki lelkesen választott magának elfoglaltságot. A reggeli 9 órai érkezés után HA5OGR Lajos rögtön neki is látott a tagtársak által legkedveltebb tevékenységének, a főzésnek. A bográcsban készült étkeknek mindig nagy a keletje nálunk és Lajos ezt mesterfokon tudja prezentálni, ezuttal paprikás krumpli készült gazdagon.

Paprikás krumpli bográcsban, háttérben a Zillel

HA5CLF István többek segítkezésével folytatta a 9 sávos vertikál antenna tökéletes hangolásához vezető utat, leszedtük az antennát és elemenként megbontva, átcsiszolva, ellenőrízve, illetve megerősítve a kötéseket folyt a munka. A kondenzátorokat átmérve, jónak bizonyultak, a koax műteherrel kimérve szintén 100%-os, tehát az antenna visszaállítás után tovább vizsgáljuk a paramétereket, mi változott a korábbiakhoz képest.

HA5CLF István antenna szerelés közben.
Antenna karbantartás alatt…

Az antenna karbantartási munkálatok utáni állapota, még mindig nem kielégítő, az alsó sávokban már közelít a jóhoz, de még ez sem a tökéletesen használható antenna kategória. A 80méteres távíró sáv jó, a 40méter szintén, a 30méterrel sincs nagy gond, a többi sáv katasztrófa, további beavatkozások szükségesek. Egyikünk sem gondolta, hogy ekkora küzdelem lesz ezt az antennát jól behangolni!

HA5AS Ákos és HA7EO Attila polc rendszer kimérése közben.

A belső térben eközben HA5AS Ákos és HA7EO Attila egy polcrendszer kimérésével és felszerelésével foglalkozott. Egyes helyiségeink új funkciót kapnak, hogy a rendelkezésre álló teret a leghatékonyabban tudjuk kihasználni a pincétől a padlásig.

Paprikás krumpli az ebéd….

Munka közben, meg az illatokat érezve jön meg igazán az étvágy, így a szerszámokat eldoba leült a csapat ebédelni, nem győzzük Lajos szakács tudományban végzett munkáját dícsérni… A kiadós ebeéd után már az embernek dolgozni sincs kedve, így a munkák egy kissé belassulva folytak tovább.

A biztonsági rendszerünk modernizálásával, illetve bővítésével tevékenykedett HA7EO Attila és HA7PTY István késő éjszakáig, már ez is tervezett feladat volt, most pont került a végére, már csak a szépészeti munkák vannak hátra. Késő estig HA5AS Ákos is végzett a polcrednszerek felfúrásával. Az első helyiségben egy monitor konzol néhány polclap, valamint egy elektromos elosztó is felkerült. Maradt a számítógép beüzemeleésre is idő.

Funkció bővített szoba… 🙂
Felfúrt polctartó elemek az RH adószobában.

Alapvetően jó kedvben és gyorsan telt el a szombati klubnap, reméljük a jövőben egyre többször nyílik lehetőség ilyenre. Ha kedvet kaptál a csapatunkhoz csatlakozni, látogass el hozzánk a klubnapjaink egyikén, ismerkedj meg velünk személyesen is.

HA5KDR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .