Múzeumok Éjszakája a szentendrei laktanyában

Idén a Múzeumok Éjszakája program részeként lehetőség nyílik a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia állomásának felkeresésére. A program a tervek szerint a következőképpen alakul:
Nyitás 10:00 – zárás 23:00 (nagyobb igény esetén 24:00)

05a0997b-79a1-42d7-8d91-3a72b59d5e5b

Egy-egy periódus mindig egész órakor kezdődik és negyven percig tart. Egy-egy fordulóban maximum nyolc-tíz embert tudunk végig vezetni az állomáson. Jelentkezni előre, elektronikus levélben lehet a név, személyi igazolvány száma és a látogatás megcélzott időpontjának megjelölésével.

Példa:
Kiss Jenő – 123456AB – 13:00-kor kezdődő látogatási periódus.

Nyomatékkal jelezzük: a személyi igazolvány számára nem nekünk van szükségünk, hanem a katonai szerveknek az ellenőrzés okán. Azt mi nem tároljuk hanem továbbítjuk a megfelelő helyre.

Az állomáson részletesen bemutatjuk az olykor ma is használt készülékeket, felelevenítünk pár történetet a katonai kommunikáció múltjából és jelenéből, sőt, terveink szerint egy II. világháborús Enigma rejtjelezőt is meg lehet majd tekinteni.
Jelentkezni június 2-a péntekig a rádióklub elektronikus címén lehet:

https://www.ha5kdr.hu/kapcsolat

Maga az objektum az V. emeleten található, a végén csigalépcsőn lehet feljutni. (Lift nincs.)

A rendezőség fenntartja magának a jogot, hogy ha megtelt a nyolc-tíz fős keret, akkor más időpontot ajánl föl a jelentkezőnek.

 

Barátsággal!

 

a HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .