Az F-1612-es telefonközpont használati utasítása

Az alábbi cikket HA7XK Lacinak köszönjük szeretettel. A vezetékes lomhalom használatát taglaló írás azért is különösen becses, mert Jászapátiban (amiről amúgy más vonatkozásban is értekeztünk) az F-1612-es telefonközpontokból igen sok példány került amatőrkézre…

F-1612

E sorok írója legkevesebb negyven darab F-1612-es tábori telefonközpontot látott Jászapátiban, a JászMetáll telephelyén. Az eszköz beszerzésén gondolkodott, de végül nem kevés hezitálás után lemondott róla – oka ennek annyi, hogy egyrészt a kedves klubtársak is vásároltak belőle, másrészt mivel az idősebb technikát kedveli, korban nem illene a gyűjteményébe. 🙂

Csatlakozók

A tapasztalatok szerint az F-1612 egy jól összerakott kisközpont – ám ez az igazság nem túlzottan vigasztalja azokat, akik ugyan beszerezték, de leírás híján jelenleg is képtelenek szabatosan használni. Nos, az ő gondjukra ad kellemes feleletet HA7XK Laci Vácról, aki nem sokkal ezelőtt elkészítette eme lomhalom oroszból magyarra fordított használati utasítását.

belseje

Laci Om úgy készítette el anyagát, hogy az orosz kifejezéseket is feloldotta, így valójában egyszerűen használható az egész.

Központ-rajz-Pfaff-Lacitól

Lehetne a mottónk akár az is: Jó pap holtig tanul. Az okuláshoz szeretettel kíván jó időt és kedvet, valamint

73!-at

a HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .