Megérkeztünk Apátistvánfalvára!

Jó itt, együtt lenni! A munka rengeteg – de valójában ez a legkevesebb! A barátok vidámak, szólnak a rádiók, mindenki szorgoskodik és tudja a dolgát – s Apátistvánfalváról már csak Ti hiányoztok! Az alábbi képes beszámoló táviratú jellegű, de szeretettel készült… 🙂

Közeledik a Gaz-69! A volán mögött Lali – övé a remek Csepel…

Elvünk, nem hallgatunk el semmit. Ennek jegyében bevalljuk őszintén, amikor kedden lefele jöttünk, a Csepelben eldurrant egy vízcső – de ez nem okozott különösebb zavart az erőben, lévén felkészült szakembereink azonnali hatállyal elhárították a problémát. Természetesen a Csepel nem mai csirke, így akadnak nyűgjei – de legalább Lajosé és nincs rajta hitel. 🙂

A fenti fotón Lajos és Dani szorgoskodik.

Anga Andris munkája immár a legelőkelőbb helyen látható…

Ha valaki úgy hiszi, hogy az Apátistvánfalván található Határőr Emlékhely valami “kész” múzeum, tévedésben leledzik. Itt bizony van munka bőven – és mi nem is azért jöttünk, hogy a készbe üljünk, hanem azért, hogy megfogjuk a dolog végét, s ott segítsünk, ahol érjük. Apró szépészeti műveletnek tűnik például az, hogy az ember felfúr ezt-azt a falra, ám ha helyben a nagy egészhez képest nézzük rögvest láthatjuk, hogy néhány, fából készült installáció milyen jól tud mutatni az istálló melletti apró folyósón. no, de elég a szövegből, lássuk mire utalunk.

Itt még üres a falfelület…

…ám itt már felkerült némi látnivaló. Az egyel följebbi képen talajszinten Döme, míg a létrán Dani szemlélhető.

HÖR Latvija – ugye hogy csinos darab?! 🙂
Életkép az emlékhely kertjéből…

No, de mielőtt tovább lépnénk, lássuk, kik vannak itt? Lássuk elsőként a Határőr Hagyományőrzők Baráti Társaságának kollekcióját: Anga Andris, Alhadnagy úr, Döme, Benjámin, Lajos, Dani. A klub részéről HA7PTY Pityesz, HA7EO Attesz, HA5DON István, HG6PTZ Tomi, M0XXS-HG5RV Stewart, HA5CBM Miklós. Helyi erőként pedig természetesen az emlékhely gondozója, Laci bácsi, a felesége Marianna és a lányuk Adrienn.

Ember a tetőn! 🙂

Mint arról legutóbb beszámoltunk, az emlékhelynek úgymond kikölcsöntünk egy R-154-es Molibdént és egy R-4-es Labét. Ahhoz, hogy az utóbbi működjön, kell ugye egy antenna – így persze az ehhez való cuccokat is leviottük a helyszínre.

Átviteltechnika: Laci bácsi és HA5CBM Miklós…

Bekerül a cucc a helyére. Ez nem fog működni, csak amolyan dísz lesz – de az R-4 ma este már szólt! 🙂

A HÖR-ös Lada Niva még felirattal…

…majd Anga Andris pusztító tevékenysége nyomán immár fehér felülettel. 🙂

Antik gépjárműparádé. És ez a létszám csak szaporodni fog!

HG6PTZ Tomi kiváló házi PC-s szakemberünk délutánra már élőképet varázsolt a honlapra. Holnap tíztől megint kint lesz, érdemes majd nézegetni, ahogy felállítjuk az R-137-es katonai rádióállomást.

Készülnek a feliratok a kiállított autókra…
Megérkeztünk, örültünk egymásnak! Döme, Attesz, Tomi és Anga Bandi (b-j)

Svenkel a kamera: Döme bolondozik, Attesz, Tomi, Anga Bandi, Stewart, Mili, háttal pedig Dani és Lajos…

Mára ennyi, de holnap már délzután talán az éterben is feltűnünk. És természetersen gyertek, akár már csütörtökön is! 🙂

73!

a HA5KDR kollektívája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .