Vendéginvázió az Őzikében

HA4AA András remek író és dettó jó a spontán ötletekben – amelyet ezúttal a cím mutat. Ezzel akkor ugye meg is volnánk – csak ugye egy írás nem érhet véget az első bekezdéssel/ben, valami többet is adni kell szeretett olvasóinknak. S most és itt a “többet”-el akadnak gondjaink. Nem mintha nem történt volna elég izgalmas esemény múlt kedden az őzikében – éppen hogy nagyon is! S pont ezért vagyunk bajban… 🙂

A fotón Andrej barátunk látható, amint éppen HA5IT Tamással kommunikál

07ed8279-c50d-48ab-b1e9-bab53e6c47c3

Hogy és hol is kezdjük? Pláne, majd egy hét távlatából. Hiszen itt és most a 12-i klubnapról kell(ene) villantani valamit, de nehéz a dolgunk. Szerencsére persze nem azért, mert kongott az Őzike az ürességtől – dehogy! Sőt, annyian voltunk, hogy csak na.

S pont ez okozza az utólagos fejtörést, kínlódást. Az ember elment egyik helyiségbe, ott tett-vett, részesévé vált az eseményeknek – aztán kiment a másikba, ott megint rengetegen voltak, közben persze kérdések is megfogalmazódnak, melyekre felelni kell. Jönnek a vendégek, velük is foglalkozni illik, hiszen ember legyen a talpán az az amateur, aki egy új helyre belépve egyből, száz százalékosan megtalálja a hangot a “többiekkel”.

Tehát jövünk-megyünk, s közben (őszintén bevalljuk) nem készítünk fényképet, lévén a többiek majd “úgyis lőnek egy talicskával”. Hát pont annyit kattingattak, mint mi. Ez az oka annak, hogy szinte szó szerint képtelen lett ezen cikk. Ha nincs HA7PC Karesz, akkor hoppon maradunk.

Mint a cím is jelzi, vendéginvázió volt. Eredetileg nem is három, hanem több embert vártunk, de így sem nyílt okunk az unatkozásra. Jött egy ifjú, HA7AR Gellért, egy rendkívül kedves és vidám úr, aki gyermekkora óta érdeklődik a rádiózás iránt továbbá megjelent “CB Szökevény” Tomi is. Mivel utóbbi az ápoltak kategóriáját erősíti, érthető okokból “belemerültünk a részletekbe” – aminek az lett a folyománya, hogy e sorok írója azt sem számolta össze, hogy valójában mennyi ember volt jelen e kedden.

86d3542c-030f-4ad8-8cf8-f9669928c735
HA5SPA Péter csodás R-107T02-es adó-vevője ismét megjelent a klubban… 🙂

Aki még biztos ott járt: egy kiváló és szeretett barátunk, HA5SPA Péter, HA7PC Karesz, HA4AA András, HA5FET Tibor, HG6PTZ Tomi, Andrej és édesapja Jakov, HA8HL Lajos, HG5OJG Gergő, HA5AS Ákos, HA5IKS Pisti, M0XXS / HA5RV Stewart, HA5CLF István, HA5CBM Miki – s az éterben HA5AJR Ábel valamint HA5IT Tamás. És valaki(ke)t tuti kihagytam.

Vélhetően lassan már leesik a tantusz, hogy miért emlegetjük oly gyakran a bajt. Bár mondjuk ez, azaz a tumultus legyen a legnagyobb bajunk. 😉

Ugye. Mert legyünk teljességgel őszinték: mennyien örülnének már e létszám a felének is…

a67328ed-b59d-40b2-b37d-a7a9c49a33ea
Balról-jobbra az óramutató járásnak megfelelően: HA5IKS Pisti, HA5CBM Miki, Andrej és HG6PTZ Tomi…

Mint kiderült, Gellért remekül távírózik, így HA4AA András vele valamint HA5CLF Istvánnal kiegészítve folytatta a távíróképzést – melybe HA5SPA Péter és Andrej is azon mód bekapcsolódott a minap bemutatott pénzbedobós TMG-1-es berendezéssel. Az éles Peanut bemutatón egy olasz állomás jelentkezett be a magyar szobába Brazíliából, akivel jót beszélgettünk Jakov jelenlétében. Koránt sem mellékesen érdemes leszögezni, Andrej odáig fejlesztette friss távíró tudását, hogy gyalogbillentyűvel hibátlanul le tudta adni a nevét.

Tisztelettel – erre mondják jobb helyeken: E! S a konyakmeggy a tejszínhabra: az oktatás a jövő – akarom mondani – e héten, azaz ma folytatódik. Ha érdekel ez az antik üzemmód, s érteni-, nem csak hallani szeretnéd, akkor gyere hozzánk ezért – is! 🙂 András segít. S ami a fő, akkora benne az elszánás, hogy szerintünk a “nem él ilyen” is inkább távírózna, mint hogy arcra tapadva petéket pakoljon az emberekbe.

HA5RV Stewart közben egy DMR-es bemutatót tartott a többieknek a kényelmes előadó teremben. Aztán jött a nap fénypontja, amikor Andrej leült HG6PTZ Tomi csoda SDR rádiója elé, s összejött HA5AJR Ábellel és félig HA5IT Tamással. Az ultramodern masina egyébként a szelng-keresztségben a “focista” nevet nyerte el, mert igaz ugyan, hogy MB-1, de annak (Móra Ferenc után szabadon) nem sok értelme van – bezzeg az NB-1, na azt már az ovisok is értelmezni képesek. 🙂

Jaj, jaj, hát miről írjunk még?

Hát talán az FM ferkiről – az ugye ismét a már bevált 29,100 MHz volt. Ha érdekel a téma, jelkezzhetsz Te is – s ami a fő, nem kötelező előásni a katonai lomhalmot valamelyik máig ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet alakulat külső D-akárhányas raktárából. (Azért nem harcolók és németek, mert ők – bár akadtak persze itt is kivételes cájgok, de – az efféle frekin elsősorban az AM-et preferálták.)

300cbcdc-bc22-469e-a184-57591522ad3b
HA5SPA a patika katonai százhét boldog tulajdonosa!

Elnézést kérünk, de most csak ennyire futotta. Ígérjük, ma megpróbálunk többet fényrajzolni… 🙂 És persze – akinek van ilyenje – az nézegesse a közösségi oldalunkat is gyakorta, lévén a megosztások olykor párhuzamosan mennek.

Baráti 73!

a HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .