Burabu 2016

DSCF4910_sator_elorolKlubunk idén is kitelepült már pénteken a Csepel-szigeti Ifjúsági táborba, a Burabu helyszínére. Pénteken a baráti beszélgetésé és a tábor építésé volt  a főszerep, szombaton pedig a Hamnet hálózat  népszerűsítését és két klubtagunk (HA2NON Norbi, HG1MA Ákos) által fejlesztett openSPOT bemutatása.

 Lehetőség volt a hazánkban leginkább elterjedt három digitális üzemmód, a DMR, a C4FM és a D-STAR kipróbálására a látogató sátorban DSC_7772_1024x684_shark_rftelepített rádiókkal. Természetesen DMR témában is rengeteg megkeresést kaptunk, volt akinek rádió beállítással, volt akinek rendszerrel kapcsolatos kérdései merültek fel, de akadt olyan is szép számban, aki a rádióamatőr vizsgafelkészítő tanfolyam iránt érdeklődött. A Burabu ideje alatt a táborban lehetőség nyílt a hamnet hálózat kipróbálásra az általunk kiépített hozzáférési ponttal, a kapcsolat kiépítésére a már meglévő DSC_7782_1024x684_standHármashatár-hegyi Hamnet AP t szerettük volna használni, de sajnos a magas fák ezt nem tették lehetővé, így kénytelenek voltunk VPN kapcsolatot használni. A sátornál egy online IP kamera is telepítésre került, amin keresztül a hálózatra felcsatlakozók és más országok amatőrei a hamnet hálózaton keresztül körül nézhettek. Ez a szokás tőlünk nyugatabbra elterjedt, hogy nagyobb találkozókon DSC_7783_1024x684_hg5ojg_hamnetés börzéken telepített IP kamera segítségével közvetítést adnak az eseményről. HG0EK Dezső barátunk riportot készített a digitális rádiózásról HA2NON Norbival, ami reményeink szerint hallható lesz az elkövetkezendő Hajdú QTC-ben. A klubban már kezd rendszeressé válni, hogy kitelepüléskor, vagy nagyobb munkáknál az eredményesebb tevékenységhez hozzájárulva, hadtápról gondoskodunk, ez most sem volt másképp, mesterszakácsunk a már többször tesztelt HA5OGR Lajos volt, aki bográcsos babgulyással kedvezett a tagoknak és a hozzánk ellátogatóknak.

DSCF4734_5ogr_fozDSCF4748_vacsora_3DSCF4751_vacsora

Péntek este a DMR üzemmódból is jól ismert csapattól (HA7BJA, HG5CVX, HA5CDM, HG7ZSO) kaptunk meghívást malac sültre, ez is nagyon finom volt, köszönjük. A táborozáshoz klubunk egyik fiatal büszkesége is csatlakozott és kivette a részét a munkából is, a viszonylag új hívójellel rendelkező HA8ADI Ádám Mórahalomról.  Ez úton szeretnénk megköszöni Mindenkinek, aki kíváncsi volt ránk és megtisztelt minket látogatásával, kérdéseivel.

HA7PTY István

  1. Szevasz Pityesz!

    Danke sör…! Gratula az egész csapatnak a tecnikai
    fejlesztéshez / bemutatóhoz!
    Kiváló a HAM-WIFI, az OpenSpot különösen
    elnyerte a tetszésemet.

    VY 73 es DX! Gyuri / HA6IGM

  2. Nagyon jól éreztem magam.A babgulyás király,sőt királynő volt.
    Köszönöm a kedves vendéglátást.

    Még hívójel nélküli: Oti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .