Nem tűntünk el…

…csak a koronavírus okozta helyzet ránk is a szokottnál több munkát ró. Addig is, míg a viszonyok rendeződnek, igyekszünk apróságokkal szórakoztatni Titeket. Például itt van a hajtás után rögvest egy érdekes frekvenciatábla, amely minden, katonai rádióját a sávokban használni kívánó ápolt érdeklődését felkeltheti…

Csabi és az Ő kis Sem-152A-ja!

Bár most tényleg sok a dolgunk, igyekszünk nem elfelejtkezni Rólatok. Lesznek cikkek itt is, nem csak a közösségi oldalunkon, de az kétségtelen, jelen helyzetben a szokottól eltérő tempót diktál számunkra az élet.

Ezt az ábrát a fentebbi képen szemlélhető Csabától kaptuk, s azonnal úgy döntöttünk, hogy megosztjuk. Egyrészt aki lomhalmokat gyűjt, általában rádiózni is szeret, így nem érdektelen, hogy melyik cájg éppen hol képes dolgozni. Másrészt ugye mindannyian voltunk kezdők, akik zéró tudással próbáltak belevágni a military rádiógyűjtésbe. 🙂

Egy hasznos ábra, készülék típusokban és MHz-ben kalibrálva…

Ennek a kis képnek a segítségével tehát könnyedén kideríthető, melyik lom melyik másikkal képes FM üzemmódban kommunikálni.

Forgassátok haszonnal!

73!

Winkler Csaba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .