In memoriam Hajdú QTC

Nekem nincs mit szégyellni, emelt fővel hagyhatom abba, amit harminchárom esztendőn át becsülettel csináltam, csináltunk” – Rózsa Dezső, HG0EK

“Nincs bennem semmi sértődés vagy harag, egyszerűen rettenetesen elfáradtam és elkoptam egészségügyileg. Egy ideig abban bíztam, reménykedtem, hogy lesz olyan ember, amatőr, aki felemeli a letett zászlót, a Hajdú QTC-t, de be kellett látnom, ezt ilyen gyakorisággal, ilyen mélységben és méltó módon nem képes – vagy akarja – senki tovább vinni. Abban, hogy ez a harminchárom év olyan sikeres volt amilyen, rengeteg ember munkája fekszik. A nevek és a hívójelek ismertek, s ha valakit kihagyok, esetleg joggal megbántódik – épp ezért csak egy amatőrtársat említek, HA2MN Tibort, aki úgy húzott le a csapat mellett tizenöt esztendőt, hogy személyesen nem is ismertem meg eddig. Ez a mélyen, szívből jövően tiszteletre méltó és végtelenül önzetlen hozzáállás a többiekre is jellemző volt, s amikor az utolsó adás lement, a szememből kifakadó könnycseppek az összes volt és jelenlegi kollégám emlékére gördültek le az arcomon. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott – akik pedig gáncsoltak, azok egy szót sem érdemelnek.”

 1. Köszönöm. Én csak egy ugyanolyan csavar voltam a gépezetben, mint a szerzőtársak és a technikai munkatársak. Dezső volt a motorja a dolognak.

 2. Szép volt Dezső! Nagyszerűt alkottál. Köszönjük szépen a munkád, munkátokat!
  Üdvözöl a Jászberényi Rádióklub nevében is HA7NK Misi!!

 3. Most – 2019 vegen, elszomoritott a Hajdu QTC “exitusa”. Tudom milyen aldozatos es kovetkezetes munkaval jart ez a kituno aktivitas, tudom, hogy amit eddig hallgattunk nagy szeretettel mi is itt a mai Romania kissebsegi statuszaban, nepszerusegnek orvendett, fel is neztunk ratok mint “nagytestverre” es jol esett a magyar szo, a radioamator hirek. Most – pont kerult erre is, de ugyanugy mint errefele es masfele, megosztottsag erzodik az amator taborokban, hanyatlas. (az NMARK is alkonyan van) A legtobben mar regen elrugtuk a 60 – 70 – 80 evet de meg bennunk van az osszetartozas erzelme, mi a Hajdu QTC – ben is erzodott aldozatos munkatok aran. Talan…. talan… valaki – valakik tovabb fogjak vinni, mert a “remeny hal meg utoljara”. Szivbol koszonjuk az eddigieket innen Erdelybol. Boldogabb Uj evet kedves amatortarsainknak 2020 esztendore. Dezsonek meg a “volt” lelkes segitotarsainak testi, lelki joletet, egezseget.
  YO5AJR Miki

 4. Sosem vettem részt a Hajdú QTC-ben de hallani halottam. (róla)
  Ettől függetlenül, nagyon meglepődtem és elkeskenyedtem, amikor olvastam, hogy Hattyúdal. 🙁
  Kedves Amatőr Barátom, mély tiszteletem és köszönetem a 33 évig kitartó munkádért. Kezd el a megérdemelt pihenésedet, és még sokáig rádiózzál magadnak.
  Köszönettel
  HA5OKE / HA44FF
  Karcsi.
  ex HA5KE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .