Tekintsünk a messzeségbe! (Azaz az OEM-2 optikai távmérő leírása) – Let’s look into the distance (OEM-2 optical telemeter description)

A HA5KDR digitális kikötőjének olvasói megszokhatták, mindig igyekszünk elkerülni az egysíkúságot. Egy fotóért például kaphatsz egy magyar nyelvű R-326-os leírást, elolvashatod, miféle meglepetéseket tartogatott HA5TBN Dani az ápoltaknak, aztán voltak itt korábban rádiótáviratok az ostromlott Budapestről, és azt is fölfedezhette bárki, hogy milyen történelmi dolgokat műveltünk a Csobánkai lőtéren. Most ennek jegyében nem a rádiózás lesz a fő csapásirány, hanem a távolba nézés, amit a fentebb említett HA5TBN Dani Om-nak köszönhetünk. 🙂

An original description of the HA5KDR website again. Nothing bug, no virus. The article at the end of the link – and download the description. Use Healthy! This is OEM-2 telemeter.

Gyűjteni sok mindent lehet – tartja a magyar mondás. Van, aki gyufacímkékben, más bélyegekben, megint más skalpokban utazik – nekünk a rádiókat és az amateurlétet adta a Teremtő. No meg azok mellett mást is, hiszen milyen már’ az az ápolt, aki csak “egy” dolgot halmoz föl?!

Ezen tetszetős logika mentén elárulhatjuk, HA5TBN Dani szereti az optikákat is. A csiszolt üvegek világa persze nem élvezhet soha olyan prioritást, mint a család majd a rádiók, de azért azok is előkelő kamrát kaptak kedvelt és tisztelt klubtársunk szívében.

Mivel Dani olykor ráér szkennelgetni, szinte természetes, ha valami kikerül a kezei közül, azt azonnal megosztjuk. Így teszünk most is, amikor közzé tesszük az OEM2-es optikai távmérő eredeti leírását. Igaz, nem magyar a lelkem, de a lényeg azért szerintünk így is kiolvasható/értelmezhető belőle. Mivel tudván tudjuk, hogy a Marcali Bakabolt által egykor kínált eszközből többen is vásároltak, bizonnyal a hazai közönség körében is lesz olyan, aki örömmel kattingat majd nálunk. Továbbá azt sem szabad feledni, hogy a neten ugyan sok link van, de azok általában fizetősök vagy rosszabb esetben ugyan ingyenesek de jár velük némi bogár. 🙁

Zárásnak pedig itt egy régi film, melyet még HA2NON Nonoo készített 2010-ben a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum valamint a HA5KDR közös kiállításán.

Mára ennyire futotta, de ígérjük, hamarosan újabb izgalmakkal jelkezünk’!

73!

A HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .