PJ2ND Curacao

HA4AA András amolyan éjjeli bagolyként szokott megjelenni a sávokban. Az alábbi rövid írást ő jegyzi – fogadjátok szeretettel.

PJ2ND Curacao 4:46 UT 7,031 RX 7,0319 TX 70 watts (A kép illusztráció – de annak mondjuk eléggé menő! 🙂 )

Ki korán kel (zajmentes környezetbe) DX-re lel. PJ2ND (Curacao) éppen a zajhatár felett CQ-zott úgy, hogy ezt adta: “up”

Egyszer kétszer visszamentem, de másnak válaszolt. Ezután nemcsak Split-re kapcsoltam a KX3-at, hanem aktiváltam a második SDR vevőjét is, és így Stereo-ban hallgattam, hogy hol mennek neki vissza (jobb fül), és azt is megfigyeltem, hogy ő ezek közül kiket választ (bal fül). Így jött ki ez a 7,0319 MHz.

Harmadik hívásra nekem jött vissza. Persze kellett a Gray line propagation is. A hetven Watt úgy jött ki, hogy ennyit bírt elviselni a rádió a Doublet antennával.

SFI=69 K=1 SN=0 marginális értékek 0 napfoltnál!

Azt nem állítom, hogy nem lett volna jobb legalább egy forgatható dipole (StepIR szerű) swr 1:1.0000000-ra hangolva 😃, de most elég volt egy vékony zöld huzalos katonai doublet inverted-V formában tíz méter magasan egy Magirus árbócon!

A kép a KX3-as kitelepülő konfigurációját ábrázolja. Nyolcvan méteren még szebb lett volna a történet, de a negyven méteren is örültem a QSO-nak.

73! de HA4AA András

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .