Szép fogások FT8-ban és Feldhellben! :)

Tegnap HA8BIT Petivel a laktanyából dolgoztunk. Hogy ne zavarjuk egymást, két külön sávban jelentünk meg. Peti FT8-ban, jómagam Feldhellben utaztam. Mindkettőnknek megvolt az öröme, sőt, igen szép találatokkal is büszkélkedhetünk! 🙂

CQ CQ de HA9HAF9A – 3.585 kHz…

A digit módokat sokan szidják, s még többen dicsérik. Egy biztos, mondjuk ha két ember egymás mellett FT8-ban és Feldhellben üzemel, akkor közben jókat lehet beszélgetni. Mi is így tettünk tegnap kora este Szentendrén, az Altiszti Akadémián – HA8BIT Peti volt a modernitás jelképe, míg jómagam az antikvitást választottam.

Mivel a terjedés nem volt túl kegyes, eleve nem sok QSO-ra számoltunk, ehhez képest elég jól eltelt az esténk. Peti sok más mellett benaplózott egy-egy amerikai, szaúdi-arábiai, koszovói, bahreini állomást, míg Feldhellben újfent horogra akadt Helge, azaz LA6NCA.

Azért újra, mert november 22-én egyszer – szintén Feldhellben – már bekerült a naplóba… 🙂 (Azért az a BH4IGO sem rossz lövés ám!)

Az ameturok legfőbb tulajdona, hogy szívből tudnak örülni a másik sikerének. Nos, ahogy én üdvrivalgással fogadtam Peti egzotikus találatait negyven méteren, Ő épp úgy  szívből mosolygott a saját QSO-mon nyolcvanon.

A tegnapi logkivonat… 🙂

A készülék a szokásos R-134 volt, a teljesítmény azonban nem hat vagy hatvan, hanem kétszázhúsz Wattra 🙂 sikeredett. Hiába, no, olykor nekünk is elgurulhat a gyógyszerünk. No meg néhanapján ki is kell próbálni a HA0NDT-féle két GI-7b-vel üzemelő nyolcszáz Wattos utánégetőt. Az antenna pedig egy katonai vertikál volt.

Kissé halovány, de a miénk. A múltkori pedig jobb volt!

No, de így e rövidke cikk végén jogos lehet a kérdés, ki a tök’ az az LA6NCA?

Ő az, ni. Ha létezik a túlvilágon katonai rádiós Kánaán, akkor az valahogy így mutathat. Természetesen küldtünk neki QSL lapot – ha felel, megosztjuk majd azt is. Nekünk nagy öröm ez – érezzetek velünk Ti is! 🙂

 

73!

HA8BIT Peti

és

HA5CBM Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .