Megyegetnek a sávok

Október 15-én Agárdon sikerült a két új-zélandi: ZL4YL és ZL2AGY. Óceánia verseny volt, és kellettem nekik. Többel is próbálkoztam, de azoknál nagy volt a tülekedés – írja legfrissebb cikkében HA4AA András.

Ezek a HG500-asok most az itthoni őrület. Nem hajtok nagyon rájuk, de ha van új, és nem 20 méteren kelleti magát, ahol a holt zónában nem hallom meg, akkor megcsinálom. Ma 19-én 18 MHz-en HG500T itt lehetett a közelben, mert a KFKI-ban dübörgött. Martin Luther nevében sok betű van még :-). Lenne mit gyűjtenem.

18 MHz-en CQ-ztam a KFKI-ban, de csak egy gyalogbillentyűs akadt horogra http://www.skccgroup.com/ KC3JJF. Neki még nincs kvalifikációs betűje a száma után, így nekem nem növekszik a számlálóm, de ő örült a QSO-nak. Én is, hiszen ilyen magas frekvencián 3-as K index és 72-es SFI mellett Maryland is szép fogás.

HA2RQ Zoli direktben vehette a jeleimet. A KFKI-s QTH-ról Csopak nagyon hangosan szólt. Ő 579-et adott nekem. Volt már korábban vele QSO-m, de akkor még HA5BDU volt a hívójelem. Biztosan új állomásnak vélt, ezért hívhatott meg. Neki is örültem.

Az F6BYZ és a két orosz RA3BY és a RL2D sem rossz 17 méteren. Nevet és QTH-t is adtunk egymásnak. RA3BY RDA-t is adott (SM07 Szmolenszk Gagarin körzete). A nagy orosz versenyen vagy diplomához ezeket az area kódokat lehet gyűjteni.

FM/SM6EHY Bjoern is CQ-ra jött vissza Martinique-ból. Alig fejeztük be a QSO-t, F5TO pofátlanul meghívta a frekvenciámon. Bjoern adta neki többször is, hogy UP (menjünk feljebb), de a francia figyelmen kívül hagyta. Végül megvártam, amíg nagy nehezen megcsinálta vele az összeköttetést, és csak utána folytattam a CQ-zást.

Simán megtehettem volna a pofátlan franciával, hogy azonnal folytatom a CQ-zást, mivel az enyém volt a frekvencia. A 300 Watt-ommal lesöpörtem volna :-). Nem hallott volna semmit a külső francia területéből. Az udvarias svéd kedvéért hagytam, hogy befejezzék. Ekkor csináltam meg a már említett KC3JJF-et. Az SKCC Sked Page-en utána jól meg is beszéltük a részleteket.

SN = 0 napfoltszám mellett is zajlik az élet rövidhullámon. Még jó, hogy van Internet is 🙂 .

73! de HA4AA András

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .