Idén is lesz Military Weekend!

A legjobb hírrel szolgálhatunk – az idei Military Weekendre is jönnek a katonák! Lesz kirándulás, szalonnasütés és szombaton tardosi látogatás a rádiómúzeumban. A részletek a hajtás után!

Eddig is mindig jó buli volt – reméljük, most is az lesz! 🙂

A HA5KDR BFRK idén is a szokásos időpontban, augusztus első hosszú hétvégéjén (3-tól 6-ig) tartja meg a Military Weekendet Gerecsén. A tábornyitás csütörtököndélelőtt tízkor lesz, míg a zárás vasárnap délután. A program:

csütörtök: megérkezés, táborverés, katonai és polgári rádiók kipakolása, barátkozás, este közös szalonnasütés

péntek: kirándulás Pusztamarót történelmi emlékhelyhez, ahol a település történetéről és az úgynevezett Maróti csatáról lesz előadás HA5CBM Miklós tolmácsolásában (Oda-vissza és az előadást is beszámítva durván három óra séta.)

szombat: kirándulás Tardosbányára, András bácsi legendás rádiómúzeumába (Oda-vissza és a tárlatvezetést is beszáímtva durván négy óra séta.)

vasárnap: közös séta az erdőben

A programok természetesen szabadon választhatóak, így arra is lehetőség nyílik, hogy ha valamelyiken nem szeretnél részt venni, helyben maradsz, s rádiózol vagy beszélgetsz – ahogy Neked tetszik.

A Magyar Honvédség Budapest Helyőrség Dandár egy R-142-es híradó gépkocsival és várhatóan három katonával képviselteti magát a rendezvényen.

Szállás saját sátrakban. Végszükség esetén néhány embernek hálóhelyet tudunk biztosítani a régi bódénkban, illetve a szobák padlóján.

Az étkezésről a szokott módon gondoskodunk. Ivóvizet mindenki hozzon magával, mert az csak korlátozottan áll rendelkezésre. Minden résztvevőt nyomatékkal kérünk, hogy a kirándulás során ne térjen le a jelzett utakról. Szintén nyomatékkal kérjük, hogy aki autóval érkezik, ne hagyja el a murvás utat.

Különleges katonai kütyükért csoki jár!

Irányító frekvenciák: 145.550 és az országos DMR hálózaton.

Az időjárás változónak ígérkezik, az esték általában hűvösebbek az átlagnál – ezt mindenki vegye figyelembe.

Szerettel vár mindenkit a HA5KDR csapata!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .