Volt ugye az ML-601-ről írt cikkünk…

A kevesebb néha több – ennek jegyében most ismét csak néhány sort adunk, de lesz itt pár olyan fotó egy olyan lomhalomról, amit kevesen ismernek s még kevesebben láttak eddig…

A tudás megosztása általában haszonnal jár: így például ha itt megjelenik egy szakmai cikk, előbb-utóbb akad valahol egy amateurtárs, aki a fejére csap, hogy neki van ilyenje vagy tud valamit hozzátenni az adott témához. S persze mi lennénk az utolsók, akik egy-egy ápolttárs hozzáfűznivalóját elsikkasztják. Mert egyrészt ugye kollegialitás is van a világon, továbbá a küldetésünk sem engedi a hallgatást. (Mottónk: Még több nehéz vasat a közéletbe! 🙂 )

dav
A hibás keresztmutatós. Ha valakinek akad efféle és működő darab a fiókja mélyén, akkor Rajmund Om-nak nagy örömöt szerezhet vele!

A minapi, ML-601-ről szóló cikkünk nyomán tollat, helyesebben billentyűt ragadott HA2UF Mehringer Rajmund, s küldött pár fényrajzot a saját masinájáról, ami egy tökéletesen működő ML-604A készülék. A fenti fotón is látható keresztmutatós mérőmű amúgy egyedi ML konstrukció, s mint ilyen, sajnos sérült volt, de ahogy hírlik, Rajmund Om azóta segítségünkkel összejött egy kollégával, aki hasznos tanácsokkal tudta ellátni a reparációt illetően. Hiába no, az orosz is azt mondja: Inkább száz barátod legyen, mint száz rubeled – vagy ahogy a művelt Mása és Igor a hazai idiómáján emlegeti: Ибо сто рублей не велики деньги, а у сотни друзей. (A pénzösszeg súlyához tudni kell, hogy ez abból a korból datálódik, amikor egy paraszt esztendős jövedelme nem nagyon haladta meg a tíz-tizenöt rubelt, azaz az említett nagyságú “takarékbetétet” legfeljebb egy élet munkájával lehetett félretenni.)

sdr
Belvilág…
dav
Párban szép az élet! 🙂

Hát nem gyönyörű az a két végerősítő uborkásüveg, amit a Tungsram Adócsőgyára 4S040T néven készített? E rövidke anyag zárásaként pedig íme a tápegység előlapja – szerintünk ezt se látták sokan, sem az életben, sem fotón.

dav

Mára ennyi fért bele, s egyben újfent megköszönjük HA2UF Rajmund Om segítségét és fényképeit azért, hogy ez az anyag megosztható legyen.

73!

A HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .