Gyűlölködni céltalan

Sok amateur klub szenved az amatőrök zaklatásától. Az alábbi rövidke írás nem “egy konkrét”- hanem egy “általában vett” embertársunknak szól. Szabadon felhasználható -időtől, tértől, személytől függetlenül.

89e062e6-a582-49ac-a6c5-4e3bc0b73d34

Nyomatékkal említjük: a fenti kép helyére bármelyik hazai klub találkozójáról készült fényrajz behelyettesíthető. Csupa boldog, egymást valóban tisztelő, a másik munkáját elismerő vidám ember – azt, hogy “Te” nem szerepelsz a fotón, kizárólag magadnak köszönheted…

Időd fogy. Nincs semmilyen papírod arról, hogy húsz éved, napod – vagy két másodperced van még hátra az életből. Hihetsz bármit, a temetőt nem kerülöd el.

A végső bizonyítványt pedig “Te” magad állítod ki “Tenmagadról” – s nem “Te” “másról”.

Igaz ez persze ránk is. “Kettőnk” között azonban van egy apró különbség: míg “Te” a vélt sérelmeid okán a gyűlölködésre összpontosítod az energiáidat – “mi” az építésre. Amíg “Te” rosszat híresztelsz rólunk – addig “mi” annak az ellenkezőjét bizonyítjuk nap mint nap. “Neked” ezért újra áskálódnod kell – s ezzel el is értünk oda, hogy “magadról” állítod ki a selejtes bizonyítványt.

Ez egy csapda – “Neked”. És minden nap szépen belegyalogolsz – miközben egyre mélyebbre süllyedsz az önsajnálat mocsarában. Nem érted, miért leszel egyre magányosabb – pedig “Te” magad vagy az oka.

Az igazi boldogság az építésből fakad, a gyűlölködés pedig betegséget hoz – “Rád”. Ne gyűlölj s ne irigykedj – egyrészt nincs miért és mire, másrészt (mert épp az előzőek okán) értelmetlen.

Ami ugyanis “Nekünk” boldogság – azt “Te” is könnyen elérheted, csak alázat, tisztesség és becsület kérdése az egész.

A gyűlölet persze egy dologra kiváló bizonyíték – arra, hogy méltatlan vagy a fényképre kerülni. Nem csak a HA5KDR, hanem bármelyik hazai amateur klub esetében.

Az amateurok legfontosabb ismérve, hogy az ajtót folyton nyitva tartják “mások” előtt – ám ez a vásár kettőn áll. Azaz ha valaki be akar ott lépni, akkor csak úgy érhet el sikert, ha a tisztességet és a becsületet alapértéknek tekinti, a gyűlöletet pedig leteszi a bejáratnál – örökre.

 

73!

 

a HA5KDR csapata

 

  1. Orbán Viktor és Erdogan nincs ott a képen.
    Ezt határozottan állítom, hacsak éppen nem
    a fotós mögött állnak és mindenki őket nézi ?
    🙂

  2. 1amatőr haza kiált : hülye vagyok anyám !
    1amatőr anyukája: tudom fiam.

    Hát ez erről szól egy pszichológus nyelvén.
    Aki fél, képzelődik, tárgyat keres a félelméhez.
    A halálról pedig csak az nyilatkozzon, aki már átélte.
    A horthy (magyar fasiszta) korszak sajtótermékeinek
    stilusára emlékeztet az iromány. Felejthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .