Német rádiók leltára

Az alábbi írás nem lesz hosszú – de ez most igazán mellékes. Sokkal érdekesebb az, amit a letölthető dokumentumban találtok: a második világháborús német katonai rádiók leltára – ha nem is az összesé, de kétszáz darab azért elég szép mennyiség. (Szerintünk legfeljebb öt-tíz hiányozhat.)

Külön köszönet illeti HA2TO Árpit azért, hogy a DJVU fájlból (amit nem bír feldolgozni a mi honlapunk) PDF formátumot készített.

A Samos, azaz a FuMb4 URH vevú 1941-ből

A gyűjtő egyik legfontosabb kitétele az ismeret. Persze tisztában vagyunk azzal, teljes eszű ember nem tudhat mindent, így néha sokkal többet ér, hogy az ápolt megjegyzi, melyik digitális könyvespolcra kell nyúlnia, ha szembe jön vele valami, s hirtelenjében még azt sem tudja, hol jár az adott lomhalom. A kétszáz soros táblázatból egyebek mellett a típus, a frekvenciamenet, az üzemmód, a tápellátás és a csövezés olvasható ki. Mondhatja valaki, nem sok – ám mi tudjuk, hogy igen is az: nemet_kat_rad

Jó böngészést kíván

a HA5KDR csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .