Egy már nem is elég!

Van egy olyan közmondás, hogy ami ingyen van azt nem becsülik meg.

Nagyon sok engedély

Na ez ide pont nem illik! Jó hír a rádióamatőr adóengedélyekkel kapcsolatban, hogy  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének 5/2011. (X. 6.) NMHH rendelete alapján a rádióamatőr engedély kiadása iránti eljárás díja 0 Ft.

No ennek örömére el is mentünk a hatósághoz, be is adtuk a kérelmeket, s nem telt bele egy hónap és meg is kaptuk az új engedélyeket. Persze nem akartunk a szíves vendéglátással visszaélni, ezért csak egy töredékét adtuk be mint amit akartunk. Vannak még további kérelmek a tarsolyunkban, de hagyjunk legközelebbre is címszó alatt, folyt. köv.

A frissen érkezett engedélyek között található egy igen jól csengő hívójel, a HG5RVA. Ez az ominózus átjátszó ami a Hármashatár hegyen van, már régebben is kapott hideget meleget, mivel egy ideig lejárt engedéllyel működött. Ezúton szeretnénk minden hozzáértő elméleti szakember figyelmét felhívni, 2017 december 31.-ig sajnos nem aktuális a kóstolgatás.

Komoly változás a továbbiakban, hogy Gerecséről most már a HA2KDR hívójelet használjuk, Budapestről az Őzike utcából pedig a HA5KDR lesz hallható. Ez nagymértékben megkönnyíti a beazonosítást, hogy az éppen hallható kollektív hívójelet helyileg hova tegyük, mielőtt még bárki is lokátor kockát mondana. Közelítünk ahhoz az ideális esethez, amikor mi már félszavakból is megértjük egymást.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .