Ezt az évet is jól kezdtük!

Már megint ezek a kádéeres fiúk! Nem is tudom hol kezdjem, inkább belevágok a közepébe. Szóval ezek a fiúk megint nem bírnak magukkal, és már vidéken is megjelentek alumínium réz és vasbazárjaikkal. Nem kis feltűnés keltettek a szentendrei laktanyában. Sőt ott se aprózták el, a szó szoros értelmében a csúcsra törtek.

Megkeresték a zenitet és beköltöztek. Igaz mostantól nem a csillagokat vizsgálják az épület tetején, hanem a rádióhullámokat kémlelik szupertitkos berendezéseikkel. A szupertitkos az egy kicsit túlzás, de az biztos úgy 20-25 évvel ezelőtt ezen kütyük birtoklásáért nem dicsérték volna meg a fiúkat. Mára ezek a katonai berendezések erkölcsileg igen de műszakilag még nem avultak el. S mint a jó háziasszony, abból főzünk amink van, vagy addig nyújtózkodunk amíg a takarónk ér. R-130M. R-130M.

Szentendrén a HM Altiszti Akadémián megint találkoztak a szándékok, lehetőségek, és a tettek. Mert ugyebár minden új alapja e három feltétel. Mindenki beleadja amije van, s a végén megszületik a csoda, jelen esetben egy RÁDIÓKLUB. Mint látható rádióklubunk eddigi pályafutása alatt tettekben nálunk nincs hiány. Főleg így, hogy egy nagyon jó csapatot sikerült összehoznunk. Ha ugyanis hasonló gondolkodású emberek egymásra találnak, akkor még a földet a sarkából is ki tudnák fordítani, de ez most nem aktuális, de jól hangzik. Bebizonyosodott hogy a hangzatos dolgokból nem élünk meg így sajnos a tettek mezejére kellet lépnünk. Léptünk is nagyot, egészen Szentendréig, ott is az Altisztképző Akadémiára. A kiindulási alap egy három emeletes épület legfelső szintjén található két oktatási helység, egy volt csillagvizsgáló, valamint sok száz négyzetméter lapostető. R-134 Berkut és a vevők... R-134 Berkut és a vevők...

Mi más kellene egy vérbeli rádióamatőrnek. Igaz sokan csak álmodnak, hogy minimum egy kőrsugárzót kitehessenek a tetőre, itt meg max a csillagos ég a határ. A tető méretekről csak annyit hogy a 160 méteres amatőr sávra is könnyedén ki tudunk rakni antennát! Az egyik helységben rádiós szobát alakítunk ki, ahol a fénytől a hangig szinte minden sávon lehet majd dolgozni. A másik helység egy oktatási kabinet lesz, ahol az érdeklődőknek rádióamatőr ismereteket tanítunk.További infókat a katonai rádióklubról itt találhatunk.

 

Ezek még csak a kezdeti lépések ennél csak többre vágyunk. Ha tetszik, gyere, lépj be a csapatba, előtted is nyitva áll a lehetőség! Várunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .