Rohde & Schwarz CMU 200 rádió teszt műszer bemutatása – első rész

Egy néhány részes videó sorozatban szeretném nektek bemutatni az R&S CMU 200 típusú univerzális rádió teszter néhány funkcióját. Ez a műszer alapvetően mobiltelefonok tesztelésére készült, de rádióamatőr mérések céljára is hasznos lehet. Mostanában viszonylag olcsón hozzá lehet jutni ezekhez a műszerekhez itthon és külföldön egyaránt. Jómagam több eladó példánnyal is találkoztam a friedrichshafeni börzén néhány évvel ezelőtt.

Vásárlás esetén érdemes meggyőződni az installált hardver és szoftver opciókról, mivel ezt a műszert rengeteg változatban gyártották. Az külön előny, hogy a műszer kiterjedt “Self Test” üzemmóddal rendelkezik és egy rövid összekötő kábel segítségével szinte teljesen le tudja magát ellenőrizni.

Az első videóban a műszer spektrum analizátor funkcióját mutatom be. A demonstráció céljából megmértem Yaesu FT897 rádióm kimenő teljesítményét és jelének harmonikus tartalmát.

Üdv,
HA5TBN Dani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .