Military Weekend 2016

mw_kesz_plakat_7

Idén is lesz Military Weekend!

A HA5KDR Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub idén is megtartja a Gerecse tetején szokásos Military Weekend-jét. Az eseményre a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár részéről egy R-142-es híradóautó érkezik három honvéddel.

A hosszú hétvége augusztus 11-én csütörtökön kezdődik és 14-én vasárnap zárul. Parkolási és sátorozási lehetőség van, akár csak villanyvételezési hely.

Az ebéd szerény térítés (várhatóan 500-600 forint) ellenében központi lesz, míg a reggelit és a vacsorát mindenki egyénileg oldja meg. Arra kérünk mindenkit, hogy kellő mennyiségű ivóvizet hozzon magával. Célszerű a hátizsákba meleg ruhát is betenni, mert a hajnalok idén igen csak hűvösek.

A szervezők igyekeznek változatos programokat biztosítani – így idén is lesz gyalogos kirándulás Pisznicére és a szigorú természetvédelmi oltalom alatt álló római kori kőfejtőbe és a kis-gerecsei bányákba. Felkeressük majd a Serédy- kastélyt, ahol szakavatott vezető mutatja be az épületet. Igény szerint a Pap-réten fürödhetünk a tóban – aki ez utóbbi programban szeretne részt venni, kérjük, támogasson bennünket öt liter benzinnel.

Idén elsőként beiktatunk egy fémkeresős napot is, majd lelátogatunk a hajdani Marót településhez, ahol Mohács után két héttel egy olyan ütközetre került sor, amelynek részletei ma sem tisztázottak. Erről és a hajdani ütközetről HA5CBM Miklós tart majd a helyszínen bemutatót.

Gyalogos turisták a legkönnyebben Tardos vagy Héreg településekről közelíthetik meg a TV-torony mellett álló bázisunkat, míg aki autóval érkezik, annak Budapest-Zsámbék-Szomor-Bajna vonalon, innét egyenesen tovább Bajót felé. Bajna után kereken 4,5 kilométerrel, ahol az út kilencven fokban jobbra kanyarodik, a tábla szerint balra be Pusztamarót felé. (Lesz Military Weekend tábla is.) Itt a legjobban járt erdei úton (rossz aszfalt majd fehér murva) 4,5 kilométer múlva érjük el Pusztamarót települést. Innét tovább a fehér murvás úton 1,3 kilométert kell menni a Vízválasztóig, majd a két sorompónál a baloldali útra hajtani, s ezen újabb öt kilométert menni a csúcsig.

Irányítás 145,550 MHz-n, DMR TS2 TG9-n és a gerecsei 144,700/70,475 MHz-es fordítón.

Mindenkit szeretettel lát a HA5KDR csapata.

Ha előre jelzed részvételi szándékodat IDE KATTINTVA, azt megköszönjük!

A rendezvényen való részvételt, Mindenki saját felelőségére teszi!

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    Kérem szépen javítani az alakulat megnevezését. Helyesen: MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (rövidítve: MH BHD).

    Tisztelettel:
    Hanga István

    • Tisztelt Hanga István!

      A megnevezést javítottuk, a jelzést köszönjük és egyben elnézést kérünk a helytelen megnevezés miatt.

      Tisztelettel:
      Szerkesztők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .