HA5KDR fejtörő 2.

Folytatva két hete indult nagy sikerű fejtörőnket, egy újabb állomás képét osztjuk meg. Kérdésünk a szokásos: mi a hívójel és ki áll mögötte? A válaszokat továbbra is email-ban a ha5kdr@ha5kdr.hu címre várjuk.

Jó játékot kíván a HA5KDR csapata!1-Allomas2

Ezt (IS) megoldottuk…

… mint általában mindent, mert hát ugye a kádéeres fiúk már csak ilyenek. Történt, hogy valahol Magyarországon egy marketinges szakember fejéből kipattant az isteni ötlet, hogy kellene  egy reklámfilm, amivel majd jól el lehet adni amit a cég forgalmaz.aldi eleje csapó Folytatás

HA5KDR fejtörő 1.

Melyik háború előtti amateurtárs állomása van a képen?abcdefgh

Kedves Barátaink!

A HA5KDR Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub évbúcsúztató és újévköszöntő versenyt hirdet. A megmérettetés során nyolc-tiz naponta közzéteszünk egy-egy háború előtti állomásfotót, s Nektek az a dolgotok, hogy a nagy méretű fényrajzot letöltve megnevezzétek, melyik egykori amateurtárs rigjét láthatjuk? Nem elég a hívójel, szükség van a konkrét személy nevére is. A fejtörő során nagy haszonnal forgathatóak HA8QC Wlassits Nándor és néhai HA2MP Érsek János remek könyvei.A feladat olykor becsapós lesz, de a megoldás nem lehetetlen!
Megfejtéseket a ha5kdr@ha5kdr.hu címre kérjük elküldeni!
A helyes választ beküldők között fordulónként egy-egy üveg minőségi pezsgőt sorsolunk ki.

Jó versenyzést kíván a HA5KDR csapata

Amatőrök a múltból

Izgalmas kísérletsorozatot folytattak 1931 elején a magyar „amateurtársak” a 42 méteres sávban. A báró Neu Sándor, azaz HAF7A által jegyzett írás nem csak alaposságával, hanem a gyűjtött információk rigorózus összegzésével is meglepetést kelt. A sorokat böngészve érdemes egy pillanatra elmerengeni azon a sztereotípián, mi szerint a band anno „biztos” sokkal csendesebb volt, mint ma. Mint látható, a bomba erejű zavar 1931-ben is épp annyi bosszúságot tudott okozni, mint korunkban. S végül zárásként izgalommal olvashatunk az első DX verseny kihirdetéséről valamint a pontozás menetéről. A HAF7A hívójelű állomás kezelője egyébként katonatiszt volt, s a második világháború lezárulta után nem tért vissza hazánkba. A képre kattintva olvasható az eredeti cikk!
Rővid hullámokon fejléc

Mi sem vagyunk nagyképűek!

2009 nyár közepe óta a Hármashatár-hegyen 434,400 MHz-en üzemelő SSTV átjátszó állomáson 1916 kép ment át  Terjedelmi okok miatt csak egy töredékét tudjuk bemutatni azon képeknek melyek az eddigi működés során átjutottak a képátjátszón.
[Not a valid template]