Ezt (IS) megoldottuk…

… mint általában mindent, mert hát ugye a kádéeres fiúk már csak ilyenek. Történt, hogy valahol Magyarországon egy marketinges szakember fejéből kipattant az isteni ötlet, hogy kellene  egy reklámfilm, amivel majd jól el lehet adni amit a cég forgalmaz.aldi eleje csapó

A gépezet beindult a stáb összeállt, s már csak a rádiós “berendezések” hiányoztak. Mint utólag kiderült néhány kattintás után a kellékes rátalált a www.ha5kdr.hu weboldalra ahol egy telefonhívás eredményeként megoldódott a probléma, azaz lett minden ami a hiánylistában szerepelt. A forgatás előtti napon  kiválogatásra kerültek azok a dolgok amik szerintünk érdemesnek látszottak, vagyis “látványos”, mert ugye itt most az volt az elsődleges szempont.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A forgatás Budapesten a XI. kerületben a Bartók Béla úton egy első emeleti lakásban zajlott. A filmesek szépen át(be)rendezték a lakást a forgatási és fényviszonyoknak megfelelően, szegény tulaj lehet rá se ismert volna a lakására, állítólag nem is volt otthon, talán jobb is hogy így tett.

A sok rádiót és segédberendezést saját elképzelés szerint mind beüzemeltük úgy, hogy egy valóban üzemelő rádióamatőr állomásnak látszódjon. Majd ezekután a rendező utasításai szerint ismét át(be)rendeztük a rádiós sarkot, ami már a filmes igényeknek is megfelelt. Nekünk mint rádióamatőröknek szakmai beleszólásunk nem volt a forgatásba, az ottani események mind a rendező elképzelései alapján történtek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annyi műhelytitkot még elárulhatunk, hogy a rádiós morze jelek utószinkronként kerültek fel a filmre. Később ezzel kapcsolatban meg is keresett egy hölgy az ALDI xy osztályáról, hogy egy facebook-os oldalon komoly vita folyik hogy a srác valóban azt a titkos kódolt üzenetet veszi, hogy “az Aldi olcsó”? Megnyugtatás képpen tájékoztattuk hogy nem, hanem egy bolgár rádióamatőr forgalmazása hallható.

Ez eddig nagyon szép és nagyon jó, a gond akkor kezdődött amikor az anyagot szerettük volna rádiós körökben is közkincsé tenni a facebook rádióamatőr csoportjában. Tőrtént ugyanis, akkora felháborodást keltett a reklámfilm, hogy az adminnak törölni kellet a beírást. Mert hát ugye hogy jövünk mi ahhoz, hogy egy multival reklámozzuk a mi hobbinkat, azaz hol van a Ham Spirit?

Még egy fontos apróság, ami felett nem szabad átlépni! A reklámfilmbeli közreműködésért minket sem HS-ben fizettek hanem Forintban. Sőt az a Forint mennyiség jó pár még működő rádióklub éves bevételének is szép összeg lenne.

  1. Emberek!
    Ez egy reklám az Aldiról és nem a rádióamatőrökről.
    Teljesen jópofa, ötletes , aranyos.
    A szereplőválasztás is tökéletes, ennek legalább az az üzenete, hogy ötvenen alúl is van élet 😛

  2. Szerintem is jó ötlet volt ez a reklám, de tényleg legalább a morzében leadott szöveg valami értelmes szöveg lett volna (miért siessünk éppen ebbe a boltba, mit lehet ott kapni a reklám által) nem csak a hívójel.

    Amikor először hallottam én is felfigyeltem a morzejelekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .