ÚJ VILÁGOK SZÓLÍTÁSA

EGYETLEN FILMEN AZ EMBERISÉG ÜZENETE

Meghatározó jelentőségű felfedezés történt: nem vagyunk egyedül a világűrben. Cáfolhatatlan bizonyítékok érkeztek; magyar rádióamatőrök nemrégiben nagy erősségű rádiójeleket észleltek a Messier 31 galaxis (közismert nevén: Androméda-köd) irányából. Bár az adatok feldolgozása jelenleg is folyamatban van, mára minden kétséget kizáró, hogy a jelek forrása egy földönkívüli civilizáció.


Százados Miklós maroknyi filmes csapata titkos megbízást kapott, hogy készítsék el az emberiség első filmes csillagközi üzenetét, melyet az anyagi források szűkössége miatt a nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy a kilétét felfedni nem kívánó gyártó hordozórakétájával felbocsájtott űrszondával juttatnak célba. Ha az emberiségről egyetlen mindent összegző filmet szeretnél látni; a LÁMPAGYÚJTOGATÓK legyen az.

A közel két órás képes üzenetben a filmtörténelem talán legszínesebb főszereplőgárdája; 42 (!) ismert és elismert kutató, művész, sportoló, tudós szakember, üzletember és zenész honfitársunk fogalmazza meg az emberiség magyarországi optikán átszűrt válaszát a földi lét mindenkit foglalkoztató kérdéseire. A projekt keretein belül egy nagy mintaszámú online kutatás is készült 550 válaszadó bevonásával rólunk emberekről, a minket mozgató belső tényezőkről, ennek az eredményei is helyet kapnak a szondán, illetve természetesen itthon is publikálásra kerülnek (lásd később: LÁMPAGYÚJTOGATÓK: A kutatás).

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK kategóriát teremt: a kultúr sci-fi (ejtsd elharapva: kultusszkifi) 2015 elejére készülhet el. Az alkotók kötelező darabnak szánják. A tervek szerint a rakéta kilövésekor egyszerre, egy időben minden magyarországi nagyvárosban, exkluzív és rendhagyó helyszíneken a földi nagyközönség számára is bemutatásra kerül.

Lámpagyújtogatók

A további részletekről az alkotók későbbre ígérnek részletes tájékoztatást. Várják egyúttal azokat a partnereket, akiknek tértől és időtől függetlenül fontos, hogy az emberiség alapvető és értékes gondolatainak sűrű párlata eljusson az Androméda-ködbe és földi embertársainkhoz egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .