Fényrajzok hadiipari termékekről

A közelmúltban megkeresett bennünket Germuska Pál, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténeti Kutató Osztályának munkatársa. A fiatalember épp most fejezte be „A magyar középgépipar – Hadiipar és haditechnikai termelés Magyarotárgyfotózásrszágon, 1945-80” című könyvét, amely az Argumentum Kiadó jóvoltából várhatóan az év végén kerül a boltokba. A műben elég sok szó esik a hazai katonai híradástechnikáról is – ám a szerző saját bevallása szerint ennél a résznél kisebb bajba került, lévén, nem tudott elegendő számú fényképet készíteni.

Bent a Hadtörténeti Múzeumban ugyan van néhány darab az ötvenes években gyártott berendezésekből, de a későbbiekből szinte semmi, így ezeket lefotózni sem tudta a kiadvány mellékletéhez. Rádióklubunk tagjai szíves örömmel álltak a kutató rendelkezésére, s a szentendrei Altiszti Akadémián november 17-én Germuska Pál begyűjthette a szükséges fényrajzokat.

A könyvet természetesen a HA5KDR honlapján is reklámozni fogjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .