Morze bemutató a Kaffkában.

Csörög a telefon, jó napot kívánok, önök tartanak morze oktatást? Így kezdődött ez a történet. A beszélgetés során kiderült nem oktatni hanem bemutatni kellene a morzét. Szerintem ez is fog nekünk menni. Mint a videón látszik, nagy sikere volt a rögtönzött bemutatónak.

A Kaffka Margit általános iskolában február 7.-én DÖK napot tartottak, melyet az 5-8 osztályos azaz a felsős tanulóknak tartottak. Félórás előadásokat tartottunk, melyben egy kis elméleti bevezető után bárki kipróbálhatta a morze jelek adását némileg valós körülmények között. Ha4aa András barátunk hozott két kis qrp rh adóvevőt, melyekkel a tanterem nem túl nagy távolságát áthidalva lehetett valóban rádiózni. Született egy néhány igazi összeköttetés is, mivel kihelyeztünk az ablakba egy rh “pecabotot”. Volt is csodálkozás amikor kiderült, hogy néhány watt kimenő teljesítménnyel
is körbe lehet szinte a világot rádiózni. A tanárokkal beszélgetve felmerült annak is a lehetősége, hogy későbbiekben rádióamatőr oktatást is szervezhetünk a gyerekeknek az iskolában, valamint az Őzike utcában is. No de ne szaladjunk ennyire a dolgok elé!

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..