SSTV jeladó Szentendrén

Kísérleti jelleggel 433,425 MHz-en SSTV jeladó működik Szentendréről. Minden órában DSC_0803négyszer küld Martin kettőben kódolt panorámaképet Pismányról és a hegyekről. Vételjelzéseket örömmel fogad HA5VSA András és HA5CBM Miklós. Éjjel nem annyira izgalmas, de nappal már szebb a táj és változatosak a felhők. Ha minden a terveink szerint alakul, az eszköznek hamarosan társai is születnek.

Azt szeretnénk, ha egy különleges SSTV jeladórendszer épülne ki – először a főváros környékén, majd egyre tovább az országban. Időosztásos rendszerben működnének, 433,425 MHz-en. Ez annyit tesz, hogy egymás után adnának egy-egy tájképet – egy óra alatt mondjuk harminc helyszínről. A munkának még az elején járunk, akinek van kedve, segíthet a projektben. Bármiféle eszközt (ipari „fakocka” rádió, antenna, kábel, kamera) örömmel fogadunk.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>