Kiegészítés a Magyar Királyi Honvédség Crypto-2-es titkosítási eljárásának feltöréséhez

Bevalljuk őszintén, bár titokban reméltük, mégsem hittünk túlzottan abban, hogy a Magyar Királyi Honvédség Crypto-2-es kódolási eljárásának feltörése (Link) komoly szenzációt kelt a szakemberek körében. Ám hála Istennek a cikk meglepő karriert futott be, melynek köszönhetően több telefont és levelet kaptunk, s nyomában egy rendkívül izgalmas beszélgetésre is sor került a minap zárult Burabun. Az alábbi ppt-fájlt Imhof László hiradó alezredes barátunktól kaptuk. Mindez csak egy gondolatkísérlet a részéről, semmi több, hiszen jelenleg mindössze egy (helyesebben kettő, de erről hamarosan…) távirat ismert. Laci katonához illő egyszerűséggel és alapossággal vezeti végig elgondolását. Az anyag a hajtás után jön. Jó szórakozást!

Ez ugyan nem második világháborús anyag, de attól még témába vág és nem mellékesen kész csoda, hogy megmaradt. Ezt a könyvecskét még az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregeének titkos rádióhíradásában használták… (A szerző tulajdona.)

Táviratrejtjelzés a Magyar Királyi Honvédségben

Ha kérdésed van, bátran tedd föl!

 

Baráti 73!

 

HA5CBM Miklós
Military Szakosztály

    • Nem. Egy kedves ismerős hozta nekem Velencéből.
      Jelentése faék egyszerűségű: Miklós könyvei közül való – azaz M Ex libris.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .