Hagyományőrzők látogatása

Jó barátokat fogadni az Őzike utcában mindig kellemes élmény. Különösen igaz e kitétel akkor, ha e barátaink épp olyan „ápoltak”, mint mi. Igaz ami igaz, a minap vendégül látott összetartó társaság tagjai nem elsősorban a rádiókészülékek, sokkal inkább a gépjárművek és egyéb vasak iránt lelkesednek, továbbá koránt sem mellékesen a határőrség és a rendőrség hagyományait ápolják – ám ettől még a hivatástudat mint alapattitűd közös. HRSZ tagok Főztünk-sütöttünk, ettünk és ittunk egy jót a Hagyományőrző Rendőrszázad tagjaival, s közben megállapodtunk egy nyári közös projektről.

A határőrség ma már csak emlékeinkben él – ám sokan vannak köztünk olyanok, akik úgy vélik, a hetven esztendeje alakult szervezet hagyományait és tárgyi emlékeit illő megőrizni a jövőnek. E csapatok legnagyobbika a Hagyományőrző Rendőrszázad, amelynek tagjai pénzt, fáradtságot és időt nem kímélve járják az országot, hogy különböző találkozókon népszerűsítsék a rendvédelmi szervek munkáját, s egyben bemutassák sok évtized történelmét. Fontos leszögezni, szervezett keretek között folyó tevékenységüket a rendőrség vezetői magukénak érzik, azt minden esetben teljes mellszélességgel támogatják.

A január 31-e keddi találkozó apropója egy leendő nyári rendezvény részleteinek átbeszélése, s koránt sem mellékesen András barátunk születésnapjának megünneplése volt. András mindenféle húsokkal és egyéb finomságokkal megrakott szétnyitható vastököket (sütődiszkosz) helyezett parázs alá, míg HA5CBM Miki egy közel három kilogrammos kenyeret sütött a társaságnak. Mint a fotókon is szemlélhető, a buli remekül sikerült és minden maradék nélkül elfogyott. (Ha esetleg igényt tartasz a receptekre, írj egy e-mailt, s postafordultával elküldjük azokat.)

Külön ki kell emelni András születésnapi ajándékát, a BM Határőrség Élenjáró Raj zászlaját, amely nem sűrű darab. Vendégeinkkel egyben átbeszéltük a nyári military weekenden átélt közös kalandjainkat is.

A közös projektről természetesen időben beszámolunk majd – annál is inkább, mert annak lesznek rádióamatőr vonatkozásai is.

HA7PTY Pityesz
Rádióklub elnöke
HA5CBM Mikós
(HA5KDR főzőcske csoport) Military szakosztály vezetője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .