Banándugó aljzat

Felvittem a klubba az APRS-t tesztelgetni. Gondoltam, valamikor majd elszórakozunk vele. Labortáp az van bőven, mert fnagyelkészültünk a forrasztós szakkörre, de hogy elem van-e raktáron azt nem tudtam, ezért zsebre raktam egyet. Persze egy jó nagyot, igazából egy 12V-os akkut, banándugó aljzatos, mert azt nagyon szeretem:D

Mivel tervezem, hogy elviszem SOTA-zni az APRS-t, HA5CLF Pisti előre figyelmeztetett, hogy a jelenlegi banándugó aljzatos megoldás kicsit necces, könnyen megsérülhet, cseréljem inkább lengőre.

Mindig is furcsáltam, hogy banán dugó lengő aljzat nem kapható, igazából sosem tudtam mire vélni. Még a LOMEX-ben sem kapni.

Amikor ma felkeltem, rájöttem mekkora hülye vagyok, hiszen minden banándugó aljzat, ami lukas és 4mm. Elszaladtam a Szabolcs utcai színesfémkereskedésbe (antennások figyelmébe ajánlom, mert itt minden van ami rézből készül) és vettem egy 6×1-es rézcsövet.

Maximum 2 perc kellett hogy legyen végre banándugó lengőaljzatom.

Csak pár dolog kell.
02

A fúrószár azért kell, hogy ne folyjon bele az ón!
03

Forrasztva.
04

Zsugorcsövezve.
05

Elkészítve. A szigetelőszallag a beakadástól védi az érintkezőket.
06

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .