Világvége után két nappal

Rádióklubunk Gerecse versenyállomásán is komoly károkat okozott az ónos eső. Mint ahogy az Őzike utcában úgy itt is a magasság miatt ami itt már 633 méter, sikerült mindennek rendesen lefagyni.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Biztos találkozott már mindenki a Windowsnál a kékhalál című eposszal, csak itt most jéghalálnak neveztük de a végeredmény ugyan az. Elektromos távvezeték oszlopok kidőltek, így a Gerecsén levő Antenna Hungária toronyban üzemelő távközlési berendezések is kényszerpihenőt tartottak addig az ideig amíg az energiaellátás újra megindult.

A hegytetőre felvezető egyetlen utat a szakemberek kiszabadították a kidőlt fák fogságából, így mi már személyautóval tudtunk a rádióállomásunkat megközelíteni. A látvány igen lesújtó mivel nagyon sok antenna megsérült, valamint a területet majdnem teljesen betakarta a letört kisebb nagyobb faágak gallyak halmaza. Sebaj az antennákat ami javítható azt megmentjük aminek pedig vége azok helyett újakat veszünk. Megsérült a meteorológiai állomás is, ha majd eljutunk odáig akkor majd azt is leltárba vesszük. Egyetlen pozitívuma van a károknak, hogy tüzelő az lesz jövőre gazdagon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .