Military Weekend 2013 augusztus 8-9-10-11

Kedves Barátaink!

Idén ismét lesz Military Weekend. Immár tizenkettedszer!
A találkozó időpontja 2013 augusztus 8-9-10-11. Helyszín Gerecse-tető, a HA5KDR versenyállomása.

A Magyar Honvédség egy R-142-es híradó gépkocsival és várhatóan négy katonával képviselteti magát a rendezvényen. Az ebédekről szerény térítés ellenében mi gondoskodunk, reggelit és vacsorát mindenki igyekezzék magának rendezni. A romlandó élelmiszerek, üdítő és szeszes italok tárolására hűtőszekrények, illetve tekintélyes méretű kamra áll rendelkezésre.

Szállás saját sátrakban, háló felszerelést mindenki hozzon magának (polifoam, takaró). Lehetőség van Pusztamaróton az ifjúsági táborban térítés ellenében faházakban aludni. Főzési és fürdési, tisztálkodási lehetőség helyben adott, ivóvizet ellenben mindenki annyit hozzon magának, amennyit elfogyaszt.

Aki tud, cipeljen magával katonai rádiót, de bármilyen más felszerelést is szívesen látunk, ami valamiképp köthető honvédségünkhöz.

Irányító frekvenciák: 145.550 és 29.025 MHz FM.

Mobil:
Gerecse Hotline: 06/30-
HA5CBM Miklós 06/20-828-1403
HG5CUT Tibor 06/30-603-2248

Programok:

Csütörtök
Katonák érkezése, tábornyitás
Délután kirándulás a környéken
Közös szalonnasütés

Péntek
Délután túra Tardosra, a Rádiómúzeumba
Este bográcsolás
Éjjeli bátorságpróba rádiózással egybekötve

Szombat
Hivatalos megnyitó
Délelőtt rádiózás
Közös ebéd
Kvízjáték
Céllövészet
Előadás Gerecse történetéből
Kirándulás a Pisznicére, valamint föld alatti túra a Pisznice-barlangban (Lámpát mindenki maga visz!)

Vasárnap
Reggeli után búcsú a katonáktól
Kirándulás
Közös ebéd
Táborzárás

Opciós lehetőségek: Éjjeli túra a Gaz-69-el. Aki erre vágyik, támogassa meg az ügyet három-öt liter benzinnel. KRBK találkozó. Határtalan rádiózás, amíg a rádióhullámok terjednek. Szabadfoglalkozás, túrázás a környéken. Geocaching pont felkeresése (GCGLMP). Ha még nem aktiváltad, akkor ez is a Te barátod !

Military Weekend megközelítése:

A Gerecse szigorú természetvédelmi oltalom alatt áll. A hegytetőre sorompókkal lezárt utak vezetnek. Javasolt megközelítés: Bajnán Bajót irányába kell fordulni, majd a település szélét (autószerelő és benzinkút jobb kézre) elhagyva 4,5 kilométer megtétele után érünk el egy (jobb) kilencven fokos kanyarhoz. Itt balra kanyarodunk, Pusztamarót felé. (Lesz Military Weekend tábla is) Az erdőben a köves úton kell haladni. A gyerektábor újabb 4,5 kilométerre van, innen még 1.600 méter a Vízválasztó. Itt két sorompó állja utunkat; nekünk balra kell(ene) menni, ha a sorompó nyitva van. Elméletileg nyitva lesz! A rendezvény innen még kb 3 kilométer, ami részben igen meredek és rossz minőségű út. Gerecse térkép

Kéretik az erdőben kulturáltan viselkedni.

Mindenkit szeretettel várva: a Szervezők

73!

Képek az előző Military Weekend-ekről.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .