Adó 1% 2013

Idén 2013. május 10.-ig határozhatjuk meg, hogy milyen szervezetnek adjuk adónk 1%-át. Adományozd ezt a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klubnak, így a pénz biztosan értelmes dolgokra lesz elköltve (rádiók, antennák, állomásfelújítás, oktatási anyagok), nem teszi zsebre senki!A nyilatkozatot legegyszerűbben az ÁNYK (AbevJava) programmal adhatod le, a 12EGYSZA nyomtatvány telepítésével és kitöltésével (ügyfélkapu elérés kell az egész procedúrához).
Szervezetünk adószámát, egyéb adatait a kapcsolat menüpont alatt találhatod meg.                 Köszönjük!

Rádiótechnika kontra QST

Alapszabályunk 3.§. 16. pontja kimondja: Tagjai részére hazai és külföldi szakirodalmat és egyéb információkat szerez be.Rádiótechnika

No ezeket most jól “beszereztük”. A magyar rádióamatőr élet egyik információs lapját a Rádiótechnika újság előfizetésén már régóta gondolkoztunk. Múlt év decemberében az RT szerkesztőségénél a 2013-as év havi számait és az évkönyvet megrendeltük.  Folytatás

Morze bemutató a Kaffkában.

Csörög a telefon, jó napot kívánok, önök tartanak morze oktatást? Így kezdődött ez a történet. A beszélgetés során kiderült nem oktatni hanem bemutatni kellene a morzét. Szerintem ez is fog nekünk menni. Mint a videón látszik, nagy sikere volt a rögtönzött bemutatónak.
Folytatás

Benne vagyunk a tévében!

Az Újbuda TV meglátogatta Őzike utcai bázisunkat. Mínusz 3 fok,  10 centi hó, ez a legalkalmasabb egy rádióamatőrökről szóló film készítéséhez. A beszélgetős részek természetesen bent készültek a fűtött adószobában és az oktatási helységben. Sőt még a kamerák lámpái is adtak némi kis pluszt a benti hőmérséklethez.
Folytatás