Jenci is megmondta BÚÉK aktivitás lesz!

A Jászsági Rádiósok és a MOM Rádióklub idén is megrendezte az “URH-BUÉK” aktivitást 2012. december 27.-én. Helyi idő szerint 17.00- 21.15 között kellett a rendezők közül 10 operátorral összeköttetést teremteni.
Néha egy kicsit besegítettünk Jencinek, mivel úgy vettük észre a liftben nem az ötös gombot hanem a mínusz hármas gombot nyomta meg. Mintha a pincéből rádiózott volna. Volt egy néhány állomás akit nem hallott meg, hiszen többször is megjegyezte: “síri csend”.
Egy másik észrevételünk pedig a forgalmazási periódusok pörgősebbé tételére utalna. A 10 hívó operátor egymás után jelentkezett be így a periódusok eltartottak 20 25 percig. Viszont ha egyszerre több hívó operátor lenne, akkor felgyorsulnának az események és egy valódi qso vadászaton érezhetnénk magunkat. És a lényeg ami nem tetszett, kollektív állomás hívójelével nem lehetett az aktivitáson részt venni. Ez pestiesen szólva elég diszkriminatív volt a klubbokra nézve. Mi is szerettük volna ha a ha5kdr hívójellel többen is indulhatnak akiknek még nincs saját hívójelük. Reméljük jövőre, vagyis ez év végére változnak a szabályok és még felhasználóbarátabb lesz az URH BUÉK aktivitás.

 

 

  1. Szervusztok.

    Az a rész érdekes a számomra, hogy mit tegyen valaki klubállomás hívójel alkalmazásával a BUÉK aktivitáson.

    Egy szempontom van csupán. Képzeljed el, hogy én magam ott ülök az aktivitás egyik periódusában a mike mögött és hallom, hogy van egy amatőrtársunk, aki történetesen otthoni QTH-ján van és több klubnak is a tagja, valamint természetesen saját hívójellel rendelkezik, akkor mit tesz?
    Egymás után 4 darab különböző hívójellel és ua. operátornévvel bejelentkezik és megcsinálja minden lehetséges QSO-ját.
    Namármost ezt én magam sem szeretem.

    Gondolkozzunk együtt a megoldáson. És ígérem, megkonzultálom Jenci op.-val.

    HA5UZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .