A klubról

Az 1998-as év végén néhány lelkes rádióamatőr, tevékenységeinek összehangolása és szervezeti formába kovácsolása céljából megalapította a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klubot, amely az 1999-es év nyarán került bejegyzésre a Fővárosi Bíróságnál.

A Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub küldetése támogatni Magyarország modern rádióamatőr készenléti rendszerének kialakítását, az effektív vészhelyzeti forgalmazásra való felkészülést, és a hivatalos szervekkel való együttműködést.

INFRASTRUKTÚRA: Digitális és analóg átjátszók modernizálása, kiépítése, üzemeltetése, beleértve a Hamnet kiépítését, üzemeltetését és a külföldi hálózatokkal való összekötését is.

FORGALMAZÁS, KAPCSOLATÉPÍTÉS, HÍRSZOLGÁLAT: A rádióamatőr hobbi és szolgálat jó hírnevének példaképű zászlóvivője, hivatalos szervekkel való együttműködése és a nemzetközi kapcsolatok kiterjesztésének és ápolásának fejlesztése.

Elsősorban az utánpótlás biztosítása érdekében évente több alkalommal tartunk RÁDIÓAMATŐR FELKÉSZÍTŐ KONZULTÁCIÓKAT, amelyek jó alapot nyújtanak a rádióamatőr engedély megszerzésére. Az ilyen konzultációk keretében a résztvevők megtanulhatják az analóg és digitális technika alapjait, rádióforgalmazási tapasztalatokat szerezhetnek, és olyan berendezéseken gyakorolhatnak, amelyeken a rádióforgalmazást élesben is átélhetik. A tanfolyamok végeztével azok, akik sikeres vizsgát tettek az NMHH-nál, lehetőséget kapnak arra, hogy tagjaink sorába lépjenek. Több éve elindul internetes, HD minőségű interaktív távoktatási rendszerünk.

Állomásaink rádióamatőr szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (magasság, felszereltség), így csapatunk számára kitűnő rádióállomások állnak rendelkezésre, amelyek
műszaki felszereltsége folyamatosan fejlődik.

Várjuk minden olyan hívójellel rendelkező magyar rádióamatőr illetve természetes személy jelentkezését, aki szívesen csatlakozna csapatunkhoz! Még nem tartozol egyik klubhoz sem, vagy már tag vagy de szeretnél nálunk is az lenni, és szereted a rádiózást, csak nincs készüléked? Nálunk alkalmad nyílhat arra, hogy RH, URH sávokban forgalmazzál klubunk készülékein, ill. kitűnő versenyállomásainkról is rádiózhass.

Klubunknál folyamatos a tagfelvétel. Ha elolvasod alapszabályunkat valamint az etikai szabályzatunkat és a benne leírtakat elfogadod, akkor nincs más teendőd mint kitölteni a belépési nyilatkozatot és elküldeni a ha5kdr email-címre, vagy egy klubnapon jelentkezni nálunk!

Tisztségviselőink

Tisztség
Név
Hívójel
Elnök:
Dr. Radics Gábor HG7RED
Titkár:
Molnár Dániel HA5TBN
Elnökségi tagok:
Jónap Gergő HG5OJG
Pörneki Ádám HA8ADI
Zsid Ferenc HA5ZF
Felügyelő bizottság elnöke: Kiss István HA5IKS
Felügyelő bizottsági tagok: Márton Attila HA7EO
Szeift Ákos HA5AS
Irányító kezelő (adófelelős): Lázin Mikós András HA5CBM

Frissítve: 2023 szeptember 29.

  1. Tisztelt Novák Tibor elnök Úr!
    Én a MH nyugállományúak Klubjának Híradó titkára vagyok és a segítségét kérem.
    Sajnos egyik tagtársunk (Híradó Tagozat), Matzon Jenő Úr váratlanul elhunyt. Úgy tudom, hogy Ő AaMOM klubjának volt elnöke. Tavaly még együtt főzőcskéztünk a NAPLÁS tónál, amelyet javasolt s ráadásul nagyon jól sikerült. Mi a MH Híradó tagozata szeretnénk felvenni Önökkel a kapcsolatot, egyrészt mindazokat összehozni ismét, (sőt, mindezt óhajtaná a híradó szolgálat , aktív és ma már nyugállományú (tábornok) tagjai is. Felesége levélben válaszolt megkeresésünkre, de szervezési dolgokkal nem akarjuk zavarni. A konkrét kérdésem, óhajtanák-e az együttműködést, és meg tudnák- adni azon személyek címét, akik ott bemutatóval is színesítették azt a gyönyörű napot.
    Tisztelettel: Egyed János

  2. Jonapot, szeretnék érdeklődni arról hogy a Morze vizsgálnak mennyi a dijja és hogy mik az alapoknál a feltételei ha lehet akkor betud nekem csatolni egy fájlt az alapfokú morzevizsgarol hogy miből kell felkészülni rá ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .