ha5… Kis Nagy Krisztián

Név: Kiss Nagy KrisztiánKis Nagy Krisztián
Nick név: (Pöcök)
Hívójel: HA5…
QTH: Pesthidegkút

 

 

 

1997-ben születtem Budapesten. A rádiózás két éve kezdett el mélyebben érdekelni, amikor Félixnél először láttam meg egy R-326-ost. Később Mikivel (HA5CBM) konzultálva én is beszereztem egy ilyet, és azóta is rádiózásom nagy részét az SWL-kedés teszi ki.

elso
Pesthidegkúton lakom a Hármashatár-heggyel szemben ezért az átjátszót tökéletesen veszem. Ebből kifolyólag gyakran hallgatom az esti kört 2 méteren, valamint ha sikerül elkapni az SSTV átjátszón a HG5ACZ által küldött APOD-ot (Astronomy Picture Of the Day).

masodik
Ezen kívül nagyon érdekel az SDR rádiózás is. A legegyszerűbb tunerrel is lehet venni 24 Mhz-től 1,7 Ghz-ig. Ami mostanában izgat, az a repülők transponderének vétele 1090 Mhz-en az rtl1090 és az ADSB Scope nevű programok segítségével, de próbálkozom az APRS-sel is.

harmadik
A rádiózással párhuzamosan egyre jobban érdekel az elektronika is. Most próbálkozom egy egyszerű Pixie 2 QRP rádióval, amit már vasalásos technikával csináltam:) Mindezeken kívül a PIC programozással is ismerkedem.

negyedik
otodik
Rádióamatőr engedélyem még nincs, de szeretném megcsinálni. Sajnos idén már nem fér bele az érettségi miatt, de talán majd jövőre.

Budapest, 2016.01.29.

73!
Pöcök